“TAMBURAŠKA NOĆ U MAČU” – 6. – 9. srpnja

Uz domaćine, KUD, mažoretkinje i limenu glazbu, za dobru zabavu pobrinut će se Bosutski bećari, Fiškali, Kajda i Full gas

Objavljeno: 19.06.2017. zagorjeinternational

Mačanski KUD provodi završne pripreme za tradicionalnu Tamburašku noć koja će se održati od 6. do 9. srpnja. KUD-ovcima su se i ove godine u organizaciji pridružile i druge
mačanske udruge, pa posjetitelje kroz četiri dana očekuje zanimljiv kulturno – sportsko – rekreativni, program uz neizostavan zabavni dio. Otvorenje je najavljeno za četvrtak, 6. srpnja, kada će uz Limenu glazbu DVD-a Mače nastupiti i najmlađi folkloraši te njihovi gosti iz KUD-a Belec. Zabava se nastavlja uz dobro poznatu grupu Boss band.

Šah i streljaštvo

U petak nastupaju stariji folkloraši i tamburaši kojima će se pridružiti njihovi gosti, članovi KUD-a “Ljuba voda” Ljubešćica, a u nastavku večeri na pozornici će se izmjenjivati popularni Bosutski bećari i grupa Fiškali. Sportsko – rekreativni dio rezerviran je za subotu i nedjelju. U subotu će se u suorganizaciji Šahovskog​ kluba “Gaj” Mače u prostorijama Doma kulture odigrati šahovski turnir, a Lovačka udruga “Fazan” Mače suorganizator je natjecanja u streljaštvu (trap), koje će se na prostoru njihove udruge održati u nedjelju. Na pozornici pod šatorom u subotu je na programu revijalna Smotra tamburaških sastava i orkestara “Zlatna tamburica”, koja se ove godine održava u spomen Rudeku, dugogodišnjem voditelju mačanskih tamburaša. Uz osam tamburaških sastava, nastupit će i suorganizatorice smotre, članice ŽVG-a “Kajda”. Večer se nastavlja uz grupu Full gas.

Priprema se i tombola

U nedjelju, zadnjeg dana “Tamburaške noći”, u program će se uključiti Mačanske mažoretkinje “Alina”, koje organiziraju revijalnu Smotru mažoretkinja, te udruga “Sv. Marta” Zabok, koja će održati kreativnu radionicu. I ove godine, KUD u suradnji s brojnim sponzorima priprema bogatu tombolu. Izvlačenje sretnih dobitnika na programu je u nedjelju, kada će se za dobru zabavu pobrinuti grupa Bonaparte.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba