U parku Seljačkog turizma “Šumak”, u Miljani, u organizaciji Turističke zajednice područja Kumrovca, Desinića, Zagorska Sela u suradnji s Turizmima Bistrica ob Sotli, Podčetrtek i Kozje, Općina Zagorska Sela i Podčetrtek te obitelji Šumak, u nedjelju je održan treći Festival vokalnih skupina Obsotelja i Hrvatskog zagorja “A Sutla si teče”.
Nastupilo je sedam vokalnih skupina s obje strane Sutle: Klapa “Brv” Kumrovec, Etno udruga “Zipka” Kumrovec, PZ “Đuro Prejac” Desinić i ŽVA “Sotelia” Hum na Sutli iz Hrvatske te MoPZ Terme Olimia, Podčetrtek, Vokalna skupina “Vivere”, Slovenska Bistrica i Vokalna skupina “de’ci”, Šentjur iz Slovenije. Njihove su izvedbe, uz krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, pratili i župan občine Podčetrtek Peter Misja, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak i načelnik Desinića Zvonko Škreblin koji je i predsjednik Turističke zajednice područja Kumrovca, Desinića i Zagorska Sela.
Inače prvi festival “A Sutla si teče” održan je u Zagorskim Selima, a drugi u Podčetrtku. Festival se održava s ciljem očuvanja i promocije narodnih pjevačkih izričaja i vokalnih skupina Hrvatskog zagorja i Obsotelja, prekogranične suradnje, prezentacije kulturnog stvaralaštva te suradnje i razmjene iskustava s nositeljima zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj i Sloveniji.