U KAPELI SV. ANTUNA U GRABROVCU ODRŽAN TRADICIONALNI BLAGOSLOV DJECE, CVIJEĆA, BICIKLA I DJEČJIH KOLICA

P. Nikola Martinjak: Pokušajmo svojom dobrotom, strpljivošću i ljubavlju zadužiti ovaj svijet i vrijeme u kojem živimo

Objavljeno: 19.06.2017. Jelena Jazbec

Tradicionalni osmi po redu blagoslov bicikla, dječjih kolica, djece i cvijeća održan je ove nedjelje u kapeli sv. Antuna Padovanskog u Grabrovcu pokraj Zaboka. Misno slavlje predvodio je pater Nikola Martinjak DI, uz zabočkog župnika Marijana Culjaka, koji je ujedno glavni inicijator ovog događanja.
P. Nikola okupljenim je vjernicima, tumačeći evanđelje, rekao kako ih Bog neizmjerno ljubi.

Putokaz života

– Bogu možemo po Isusu Kristu reći: “Tata, hvala ti što si me učinio Isusovim bratom i sestrom”. Poznato nam je kako je vjera čin povjerenja i potpunog predanja Bogu. To je milost koja nam kaže da Bog jest, da se brine za nas, da je poslao svoga Sina za naše spasenje. Živa vjera znači odazvati se svjesno Bogu. On je naš Stvoritelj i dobri Otac. Vjerovati znači odazvati se Bogu i reći: “Evo me, tu sam. Slušam Tvoju riječ. Daruj mi milost da Tvoja riječ odjekne u mom srcu i potrese moje cijelo biće, kako bi je mogao slijediti. Nema mi postane putokaz života” – istaknuo je p. Nikola, dodavši kako su sveti Antun, bl. Alojzije Stepinac i brojni drugi sveci, primjer kako toliko možemo pružiti drugima osmjehom, toplom riječju, stiskom ruke ili nekom drugom gestom.
– Pokušajmo i mi svojom dobrotom, strpljivošću i ljubavlju zadužiti ovaj svijet i vrijeme u kojem živimo – zaključio je.

Zbor mladih

Na kraju misnog slavlja, domaći župnik Marijan Culjak zahvalio je župljanima na organizaciji blagoslova i pročitao pismo Međubiskupijskog sjemeništa u Zagreba u kojem se navodi kako je župljanin Martin Fiket primljen u sjemenište na zagrebačkoj Šalati.
Misno slavlje pjevanjem je uveličao Zbor mladih zabočke župe sv. Jelena Križarice, a po završetku svete mise uslijedio je blagoslov djece, cvijeća, bicikla i dječjih kolica.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba