MLADI PLIVAČI PROTEKLOG SU VIKENDA NASTUPILI NA REGIONALNOM PRVENSTVU

Olimpovci u Sisku osvojili 47 medalja

Objavljeno: 19.06.2017. zagorjeinternational

Mlađi kadeti i početnici plivačkog kluba Olimp Zabok, predvođeni trenericom Majom Martinić, nastupili su u subotu na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za Regiju 4 u Sisku. Plivačko natjecanje održano je u organizaciji  Hrvatskog plivačkog saveza  i plivačkih klubova regije, koji su pomogli domaćinu, Plivačkom klubu Sisak Janaf.  Prema novom ustroju, plivali su mlađi kadeti i početnici po prvi puta odvojeno od ostalih kategorija i održano je na olimpijskom 50 – metarskom zatvorenom bazenu ŠRC-a Sisak, uz nazočnost 187 natjecatelja iz devet plivačkih klubova naše regije. Nastupili su plivački klubovi: Osijek Žito, Čakovečki plivački klub, Međimurje iz Čakovca, Vinkovački plivački klub, Barok iz Varaždina, Plivački klub Varaždinske Toplice, Plivački klub Cerine iz Koprivnice, Olimp Zabok i domaćin Sisak Janaf.

17 natjecatelja

Prema propozicijama, jednodnevno natjecanje bilo je podijeljeno u dva dijela programa, uz zahtjevan plivački program u relativno kratkom vremenu. Plivački klub Olimp Zabok nastupio je s ekipom od 17 natjecatelja, šest djevojčica i 11 dječaka. Olimpovci su ukupno u individualnim i štafetnim utrkama osvojili 47 medalja, od toga 20 u štafetama. Zlatnih je bilo 19, srebrnih 16 i brončanih 12. Najbolji pojedinac iz redova Olimpa, bio je mlađi kadet Patrik Erceg, koji je osvojio šest individualnih zlatnih medalja. Ovim nastupom potvrdio je nastup na državnom kadetskom prvenstvu. Bio je najbolji u svim disciplinama u kojima je nastupio. Isti broj medalja osvojila je i mlađa kadetkinja Jana Pavalić u konkurenciji s godinu dana starijim plivačicama, što je također izniman rezultat. Pet medalja osvojio je u kategoriji početnika Leon Novak, a četiri mlađi kadet Mauro Šipek Glavač. Tri medalje osvojila je i početnica Lori Šipek Glavač, a po jednu mlađa kadetkinja Vanja Bartol, Emma Horvat i Ivan Bogdanić. Muško ženska štafeta početnika Olimpa iz Zaboka na 4 x 50 mješovito, u sastavu Toto Šipek Glavač, Lori Šipek Glavač, Emma Horvat i Leon Novak, osvojila je prvo mjesto, a na 4 x 50 slobodno bila je druga. Muška mlađa kadetska štafeta na 4 x 100 slobodno u sastavu Mauro Šipek Glavač, Ivan Bogdanić, Patrik Erceg i Roko Damiani osvojila je prvo mjesto , a na 4 x 100 mješovito bila je druga. Mlađa kadetska ženska štafeta na 4 x 100 slobodno u sastavu Vanja Bartol, Marija Žnidarec, Jana Pavalić i Gita Vlahek osvojila je drugo mjesto, na 4 x 100 mješovito bila je četvrta. Pored osvajača medalja za Olimp, u prvih deset plasmana uvrstili su se još i Ivan Fučkar, Andrija Anić, Matija Bartol, a blizu top deset Noa Benčić i Pio Žnidarec, koji su popravili svoja osobna vremena.

Jana Vranić

Mlađim kadetima i početnicima koji nemaju isplivane norme za državno prvenstvo, ovo je zadnje natjecanje ljetnog dijela programa, a starije plivače čeka Regionalno prvenstvo početkom idućeg mjeseca, također na 50 – metarskom olimpijskom bazenu u Sisku. Sportski direktor Ivica Androić priključio se ekipi u Sisku u drugom dijelu, jer je s juniorkom Janom Vranić odradio trening u Tuheljskim Toplicama i pripreme za predstojeće Europsko juniorsko prvenstvo na kojem će zajedno nastupiti u sastavu reprezentacije Hrvatske. Ovogodišnje prvenstvo održava se od 26. lipnja do 3. srpnja u Izraelu. Za našu reprezentaciju, pored Jane Vranić, plivat će još Alen Mosić, Marin Mogić, Marin Ercegović, Ognjen Marić, Kristofer Rogić, Lorena Jerebić i Martina Andrašek.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba