POTPISAN SPORAZUM: KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA, GRAD KRAPINA, OKKZŽ I HGK ŽK KRAPINA ORGANIZIRAJU 25. ZAGORSKI GOSPODARSKI ZBOR

“Gospodarski zbor oblik je promocije Zagorja kao destinacije koja je prijatelj svih poduzetnika i obrtnika”

Objavljeno: 19.06.2017. Jelena Jazbec

Krapinsko – zagorska županija, Grad Krapina, Obrtnička komora KZŽ i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina u prostorijama Županije potpisali su Sporazum o suradnji u organizaciji 25. Zagorskog gospodarskog zbora, koji će se i ove godine održati u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini.
Zagorski gospodarski zbor predstavlja najveće okupljanje i promociju gospodarstvenika Krapinsko – zagorske županije, a sve više i gospodarstvenika iz susjednih županija. Od početnih 40-ak izlagača na prvoj gospodarskoj izložbi, 2016. godine na Zagorskom gospodarskom zboru izlagalo je rekordnih 375 izlagača iz cijele sjeverozapadne Hrvatske, osam županija, Zagreba te Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske. Osnovni je cilj održavanja izložbe predstavljanje javnosti proizvoda i proizvođača s područja Hrvatskog zagorja koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskog gospodarstva.

Austrija i Istra

Predsjednik OK KZŽ Davor Pleško rekao je kako se organizatori trude iz godine u godinu podizati Gospodarski zbor za stepenicu više, te je pozvao izlagače da se pridruže ovoj jedinstvenoj manifestaciji. Josip Grilec, predsjednik HGK ŽK Krapina, dodao je kako je Gospodarski zbor dobra reklama ne samo u Hrvatskoj, nego i u susjednim zemljama.
– Vjerujem da će nas poslužiti vrijeme, da će naši izlagači biti zadovoljni, da će uspješno predstaviti svoje proizvode posjetiteljima te da će sklopiti neka nova poznanstva i partnerstva i s drugim gospodarstvenicima – rekao je.
Zemlja partner ovogodišnjeg ZGZ-a je Austrija, dok će kao županija partner sudjelovati Istra.
– Proteklog je vikenda na Trgu Ljudevita Gaja ovdje u Krapini održan Sajam braniteljskih zadruga i ono što mi je posebno bilo drago, jest da su me pojedini izlagači iz Šibensko – kninske županije, koja je bila županija partner Gospodarskog zbora prošle godine, pitali za rujan, jer su zainteresirani za sudjelovanje na Zagorskom gospodarskom zboru. To znači da su s prošlogodišnjeg Zbora ponijeli pozitivna iskustva – rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Prepoznali i investitori

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar najavio je posjet istarske županijske delegacije Zagorju u srpnju, kako bi se dogovorila daljnja suradnja između dviju komora i kako bi se što bolje pripremili za Zbor.
– Ovo radimo za naše obrtnike i poduzetnike, i Gospodarski zbor je prije svega zahvala doprinosu kompletnom razvoju Krapinsko – zagorske županije. S druge strane, Gospodarski zbor je i promocija Zagorja kao destinacije koja je prijatelj svih poduzetnika i obrtnika, koja je prepoznata od investitora kao sredina u koju vrijedi doći investirati, a za to postoji nekoliko razloga. Prije svega, to što su naši domaći poduzetnici i obrtnici pokazali da imaju kvalitetne proizvode, koji su prepoznati ne samo na domaćem, nego i na inozemnom tržištu, da se papirologija koja je potrebna za izgradnju novih objekata, kod nas u Krapinsko – zagorskoj županiji i gradu Krapini, koji ima svoj poseban odjel, dobiva brzo, te da smo spremni intervenirati i mijenjati prostorne planove u najkraćem mogućem roku, ako procjenimo da je te investicija od interesa za Krapinsko – zagorsku županiju – zaključio je Kolar.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba