LEGENDARNI DINAMOV TROFEJ KUPA VELESAJAMSKIH GRADOVA STIGAO U KRAPINU, A S NJIME I NOGOMETNE ZVIJEZDE IZ 1967. GODINE – ŠKORIĆ, GRAČANIN I ČERČEK

M. Čerček: Oduvijek mi je bio san igrati u Dinamu, a onda sam u finalu Kupa zabio gol. Gdje ćeš veće sreće za jednog mladića!

Objavljeno: 17.06.2017. Jelena Jazbec

Legendarni trofej Kupa velesajamskih gradova koji je prije točno pedeset godina, 1967., Dinamo osvojio nakon pobjede u finalu protiv Leeds Uniteda, stigao je u Krapinu. Time je ujedno označen početak Dinamovog Trophy Toura, u sklopu kojeg će trofej obići 16 gradova Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a u Krapinu je stigao u sklopu manifestacije “Noć krapinskog pračovjeka”, koja se održava ovog vikenda. Mnogi Dinamovi navijači iskoristili su priliku za fotografiranje s trofejem, ali i trojicom poznatih nogometaša iz te zlatne generacije koja je trofej dovela u Zagreb – Zlatkom Škorićem, Brankom Gračaninom i Marijanom Čerčekom.

Neviđena proslava

– Bio sam klinac, imao sam 18 godina, i nije mi bilo ni na kraj pameti da ću igrati finale jer sam bio junior. No, tako se potrefilo, da sam igrao tu finalnu utakmicu, i što je najbolje, još sam zabio i gol. Gdje ćeš veće sreće za tako mladog dečkića kojemu je od malih nogu bio san igrati u Dinamu, a kamoli osvojiti tak prekrasni pehar, i još zabiti gol – prisjetio se Marijan Čerček, a otkrio nam je i kako su proslavili osvajanje Kupa.
– Slavili smo već u Leedsu nakon utakmice. Nakon predaje pehara bio je banket. Međutim, po povratku u Zagreb, to je bilo neviđeno. Bila je masa ljudi na ulicama grada koji su nas dočekivali… Nešto prekrasno – kaže.
Nogomet se, prema njegovom mišljenju, promijenio u odnosu na te davne godine, jer, kaže, sve se razvija, pa tako i sport.
– Što se tiče samog nogometa, mi smo težili tehnici, igralo se na drugačiji način. Naravno, kakvo se sve razvija u svijetu, tako je i nogomet otišao naprijed. Sad je bitna snaga, moć, brzina, jer sve ovo ostalo možeš naučiti. Možda sam nostalgičan, ali po meni, mi smo igrali ljepše nego što igraju ovi danas. No, to je stvar ukusa – smije se Čerček.

Ljubav prema klubu

Iznimno mu je, kaže, drago, što je GNK Dinamo organizirao ovaj Trophy Tour.
– Trophy Tour meni osobno znači jako puno, a pretpostavljam i svim mojim kolegama, jasno, nama koji smo živi, jer nas, nažalost, nema puno. Ako će svugdje biti doček kao ovdje u Krapini, onda ćemo biti zadovoljni. Ovdje je prekrasno. Rođeni sam Zagrepčanin, ali smatram da Zagreb spada pod Zagorje jer smo nekih deset kilometara od Zagorja, i jer mi je blizak ovaj jezik, bliski su mi ljudi, međutim, ne pravim razliku. Navijači Dinama i u Krapini, i u Slavoniji, i u Hercegovini, i bilo gdje drugdje, imaju nešto zajedničko – razumiju ljubav prema klubu, koju i ja gajim od malih nogu – zaključuje Čerček.
Navijači se u sklopu programa Trophy Toura mogu i učlaniti u GNK Dinamo, kupiti prigodne suvenire, zaigrati nagradnu igru te stolni nogomet.



“NOĆ KRAPINSKOG PRAČOVJEKA”

Održan Sajam braniteljskih zadruga, večeras koncert Opće opasnosti

U sklopu manifestacije “Noć krapinskog pračovjeka”, Krapinčani će ovog vikenda uživati u bogatom programu. Sinoć je u Galeriji grada Krapine otvorena izložba “Felix u gostima” Srećka Puntarića Felixa. Danas je na Trgu Ljudevita Gaja održan Sajam braniteljskih zadruga, kojem je prisustvovao i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
– Ovdje je danas 30-ak braniteljskih zadruga, dok je ukupno 286 aktivnih braniteljskih zadruga u Republici Hrvatskoj. Radi se iznimno kvalitetnom projektu koji Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava. Mi smo ponosni na branitelje zadrugare i podržavamo ih u tim djelatnostima. Ono što je važno, jest da ćemo danas po prvi puta ovdje u Krapini, pored ovog izložbenog djela gdje mještani mogu vidjeti i kupiti proizvode, održati i Okrugli stol. Naime, ovdje su s nama predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. U protekla tri mjeseca, ovo je četvrta ovakva aktivnost. Potičemo naše hrvatske branitelje na organiziranje, na proizvodnju, na podizanje sposobnosti, a sve s ciljem poticanja zapošljavanja i razvoja našeg društva. Hrvatski branitelji i danas, 20 godina nakon Domovinskog rata, imaju itekako što pokazati hrvatskom društvu – rekao je ministar Medved.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar čestitao je ministru Tomi Medvedu i državnoj tajnici Nevenki Benić na sjajnom projektu.
– Braniteljske zadruge primjer su kako bi trebalo funkcionirati poduzetništvo u čitavoj Republici Hrvatskoj. Branitelji koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, pokazali su da i u miru daju svoj doprinos razvoju države – rekao je Kolar.
Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović rekao je kako je iznimno ponosan što su se branitelji okupili upravo u Krapini.
– Jako mi je drago što u sklopu tradicionalne manifestacije “Noć krapinskog pračovjeka” možemo ovdje ugostiti naše braniteljske zadruge. Vjerujem i siguran sad da će ovo postati tradicija i da ćemo svake godine imati ovdje priliku ugostiti hrvatske branitelje zadrugare – istaknuo je Gregurović.
Krapinčane u večernjim satima još očekuje koncert Opće opasnosti, dok se program sutra seli na Hušnjakovo, gdje će se održati Roštiljijada i dječje radionice.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba