OPĆINA BEDEKOVČINA POKREĆE NOVU MANIFESTACIJU, PRVU TAKVE VRSTE U ZAGORJU

“Ljeto na Bajerima” donosi pet sjajnih predstava Kerekesh Teatra na otvorenom

Objavljeno: 13.06.2017. Jelena Jazbec

Svake druge nedjelje, počevši od 2. srpnja, svi zaljubljenici u kazalište moći će uživati u predstavama Kerekesh Teatra, koje će igrati na Bedekovčanskim jezerima, u sklopu nove kulturne manifestacije “Ljeto na Bajerima”. Publiku očekuje pet sjajnih naslova, a manifestacija je predstavljena na Bedekovčanskim jezerima.
– “Ljeto na Bajerima” organizira Općina Bedekovčina, uz podršku Krapinsko – zagorske županije te u suradnji s Kerekesh Teatrom. Ovo je prva takva vrsta ljetnih kulturnih događanja na otvorenom u Krapinsko – zagorskoj županiji. Naime, želja nam je revitalizirati ova naša Bedekovčanska jezera, pokrenuti ih i privući turiste – rekao je načelnik Bedekovčine Darko Ban.

Dobra volja

Program je predstavio Ljubomir Kerekeš, osnivač Kerekesh teatra.
– Zahvaljujem na ovoj dobroj volji, da se kazališna kultura održava i da ima svoj život i na Bajerima u Bedekovčini. To je doista po meni hvalevrijedno i vjerujem da ćete se svi isto tako složiti s time. Kerekesh Teatar već ima ovakvih iskustava, to je “Ljeto na Šoderici”. Iskustva su prekrasna, a nama je želja da se i na Bajerima ljudi dobro zabave i dobro nasmiju. Predstave će se održavati nedjeljom, odnosno, svake druge nedjelje, a radi se o vrlo jakim naslovima. Između ostaloga, Bedekovčinu ćemo za ovu prekrasnu suradnju počastiti izvedbom najnovije predstave “Pokopaj me nježno”. Tema su grobari, na jedan moj autorski način, i mislim da Bedekovčina zaslužuje dobiti jednu svoju kazališnu premijeru – rekao je Kerekeš.
Manifestaciju 2. srpnja otvara predstava “Skupština”. 16. srpnja na rasporedu je “Ufuraj se i pukni”, 30. srpnja “Sve u tri…” i 13. kolovoza “Dimnjačar”. Premijera predstave “Pokopaj me nježno” održat će se 27. kolovoza. Sve predstave počinju u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u pretprodaji u Caffe baru “Centar Pub”, Caffe baru “Tomato”, Bistrou “Lilly” i Općini Bedekovčina te dva sata prije predstave.

Idilična atmosfera

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar pohvalio je inicijativu načelnika Bana.
– Mi smo destinacija koja se bavi turizmom 365 dana u godini, ali kada date kazališnu predstavu kao dodatni sadržaj, onda je to jedan krasan poklon ne samo za stanovnike Bedekovčine, nego i sve žitelje Krapinsko – zagorske županije. Uvjeren sam da će predstave biti rasprodane, da će se tražiti stolac više u ovoj jednoj idiličnoj atmosferi Bajera. To je ujedno i jedna promocija projekta “Bajeri” koji slijedi – zaključio je Kolar.
U slučaju lošeg vremena, predstave se neće odgađati, nego će se održati u prostoru restorana.

 

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba