Toplička Osnovna škola proslavila svoj dan

Zlatni eko status škole i brojni uspjesi učenika na raznim natjecanjima na ponos školstva u Krapinskim Toplicama

Objavljeno: 12.06.2017. Alen Brodar

U petak je u Domu kulture u Krapinskim Toplicama obilježen dan Osnovne škole Krapinske Toplice. Program,u kojem su sudjelovali učenici osnovne škole, protekao je u znaku obnove eko statusa škole, koji je sada zlatni, kao i činjenici da su učenici i ove godine sudjelovali na brojnim državnim natjecanjima, gdje su ostvarili uspjehe.

Modelarstvo i kros

Posebno je istaknut uspjeh na državnoj razini ovogodišnje Modelarske lige, gdje je ekipa OŠ Krapinske Toplice u konkurenciji od 22 ekipe osvojila drugo mjesto te nastup na Prvenstvu Hrvatske za učenike osnovnih i srednjih škola u krosu.
Istaknuto je i to da je OŠ Krapinske Toplice ove godine bila domaćin međunarodnog matematičkog natjecanja “Klokan bez granica”, na kojem je sudjelovalo 75 učenika od drugog do osmog razreda. Na tom natjecanju među 10 posto najboljih u Hrvatskoj plasiralo se sedam učenika iz OŠ Krapinske Toplice.

Ukupno 392 učenika

Inače, u školi danas radi 48 djelatnika, a u ovoj školskoj godini pohađala su ju 392 učenika. Službeni početak organiziranog školstva u Krapinskim Toplicama seže u 1846. godinu, iako je podučavanje djece počelo nešto ranije, točnije od 1839. godine, kada su tadašnji župnik Fabijanec i kapelan Blažetić počeli podučavati djecu. Prva škola bila je u drvenoj crkvenoj kućici ispod župnog stana i imala je jednu prostoriju. Godine 1846. općina je dala sagraditi novu školu na općinskom zemljištu nedaleko crkve, dok je sadašnja zgrada škole sagrađena prije 50 godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba