NA BEDEKOVČANSKIM JEZERIMA ODRŽANI PRVI SUSRETI UDOMITELJA KZŽ

VIDEO: U sklopu Susreta predstavljen promotivni film o udomiteljstvu koji su snimili učenici zabočkog ŠUDIGO-a

Objavljeno: 11.06.2017. Jelena Jazbec

Na Bedekovčanskim jezerima u četvrtak su održani prvi Susreti udomitelja Krapinsko – zagorske županije. U sklopu susreta, prvi je put predstavljen film o udomiteljstvu koji su snimili učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a financirala ga je Krapinsko – zagorska županija.

Dobra suradnja

– Nadam se da će se zahvaljujući ovom filmu, na sreću mnogih koji bi trebali živjeti u udomiteljskim obiteljima, još naših zajednica s odgovarajućim mogućnostima okrenuti udomiteljstvu. Zahvaljujem svim udomiteljima i udomiteljicama na svemu što činite za cijelu našu zajednicu, vesela sam i zadovoljna što Krapinsko – zagorska županija već nekoliko godina sudjeluje u projektu promicanja udomiteljstva, a to ćemo činiti i dalje – rekla je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek te zahvalila centrima za socijalnu skrb i svim ustanovama socijalne skrbi s područja naše županije na dobroj suradnji protekle četiri godine.

Susret udomitelja Krapinsko – zagorske županije održan je u organizaciji četiriju zagorskih Centara za socijalnu skrb. U našoj županiji ima 78 udomiteljskih obitelji, od čega 19 za djecu.

Osobna iskustva

Susreti su organizirani u svrhu promicanja udomiteljstva kao oblika skrbi izvan vlastite obitelji, kojim se djetetu ili odrasloj osobi u obiteljskom okruženju pruža briga primjerena njenoj dobi i potrebama. U Bedekovčini je održano i predavanje o zakonskim okvirima udomiteljstva, a četvero udomitelja iznijelo je i svoja osobna iskustva o udomiteljstvu različitih kategorija korisnika.
Prisutne je ispred Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pozdravila Ivančica Mamek Jagić, ispred Općine Bedekovčina načelnik Darko Ban, dok se u ime centara za socijalnu skrb obratio ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapina Sergej Augustin Erdelja. Donatorima su uručene zahvalnice, a u prigodnom programu nastupili su učenici Osnovne škole Bedekovčina i glazbeni sastav Kumovi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba