Autor filma “Gazda” Dario Juričan za Zagorje International govori o ponudi za kupnju Todorićeve letjelice

“Helikopter ću staviti na raspolaganje Bandiću i Hanžeku da nadgledaju pašnjake, podanike i nove streljane”

Objavljeno: 06.06.2017. mladenmandic

Nakon što je Dario Juričan, autor filma “Gazda”, ponovno punio novinske stupce, budući da je poslao ponudu za kupnju Todorićevog helikoptera, ekskluzivno je za Zagorje International rekao:
– Kupnja helikoptera mi se čini kao odlična ponuda i vjerujem da Uprava Agrokora neće propustiti priliku da napravi razmjenu sa mnom. Već danima slažem program što ću s helikopterom. Osim Hitnoj službi i Gorskoj službi spašavanja, svakako bih ga stavio na raspolaganje i Milanu Bandiću te Ivanu Hanžeku. To su naši gazde koji su već u godinama i rado ću im pomoći da u svom “dvadesetom mandatu” nadgledaju iz helikoptera svoje pašnjake i podanike te nove streljane. Helikopter će inače biti eksponat Muzeja korupcije, a s Vladom mi tek predstoje pregovori što će od Agrokora dobiti Muzej korupcije, a što Muzej prekinutih veza – rekao nam je Dario Juričan.

Prva ponuda

Inače, nakon što je izvanredna uprava Agrokora na čelu s Antom Ramljakom na internetskim stranicama koncerna objavila poziv na kupnju jahte i helikoptera s kojima se donedavno dičio vlasnik Agrokora Ivica Todorić, Juričan je poslao prvu ponudu na raspisani natječaj.
– Moja ponuda ne odnosi se na novac, već na prepune dvije kutije dokumenata o nastanku te korporacije i Ivici Todoriću. Kutije sadrže materijale mog trogodišnjeg istraživačkog rada i daju odgovore na pitanja koja izvanrednu Upravu i javnost najviše muče, a to su – tko je sudjelovao u udruženom pothvatu nastanka monstrum koncerna, te gdje je novac. Materijale se, ako ta institucija napokon pokaže interes, može posuditi i DORH-u. Iako vrijednost tih dviju kutija uvelike nadilazi vrijednost helikoptera, spreman sam razliku pokloniti Domovini – rekao je Juričan.
Materijal o Todoriću, kaže Juričan, prikupljao je tri godine.

Ponosan čovjek

– Ja sam danas ponosan čovjek, jer sve što sam o Todoriću sakupio mogu predati hrvatskoj državi i sa zanimanjem ću pratiti daljnju sudbinu mojih kutija i hoće li se prihvatiti moja ponuda za kupnju Todorićeva helikoptera – kaže Juričan.
Inače Agrokor prodaje helikopter Bell 427, proizveden 2006., s 2920 sati leta. Za pretpostaviti je da je održavan redovito, a neslužbeno se procjenjuje na oko dva i pol milijuna dolara. Osim crvenog Todorićeva helikoptera prodaje se i jahta Riva dužine 23,86 metara čija je vrijednost nešto manja od tri milijuna dolara.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba