DOSADAŠNJI NAČELNIK LOBORA BOŽIDAR MARKUŠ REAGIRAO NA IZJAVE ŽUPANA KOLARA DA ĆE ŽUPANIJA I ZAGORSKI VODOVOD PODIJELITI TROŠKOVE VODOVODA U LOBORSKOM ZAVRŠJU:

“Voljeli bismo vjerovati riječima župana, no Općina Lobor ima ugovornu obvezu sufinancirati vodovod sa 72.000 kuna. Ali tko mari za činjenice, izbori su!”

Objavljeno: 01.06.2017. zagorjeinternational

Dosadašnji načelnik Lobora Božidar Markuš, osvrnuo se na izjave krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, kada je prilikom obilaska radova na rekonstrukciji vodovoda u Loborskom Završju rekao da Županija i Zagorski vodovod financiraju izgradnju vodovoda u Završju Loborskom. Reagiranje prenosimo u cijelosti:

Obećanje iz 2016.

– To obećanje od strane župana i direktora Zagorskog vodovoda dato je još u drugoj polovici 2016. godini. Trebali su doći izbori da se to realizira, a posebno između dva kruga glasanja, očito je bila nekakva “turska sila”.
Posebno nam je drago da su se Zagorski vodovod i Županija javno obvezali da će projekt financirati u cijelosti, iako u stvarnosti to izgleda drugačije. Naime, općina Lobor je za taj projekt potpisala ugovor sa Zagorskim vodovodom 23. ožujka 2017. godine (Ugovor o prijenosu financijskih sredstava. Br.5491/2017 ), u kojem stoji iznos od 122.000 kuna, kao obveza Općine, s time da je naknadno Županija odobrila 50.000 kuna. Što znači da je obveza općine 72.000 kuna, stoga nam nije jasno vrijedi li ugovor, ili županova predizborna obećanja.

Prekomjerno crpljenje

Što se Zagorskog vodovoda tiče, on stvarno ima velike obveze prema Loboru jer iz loborskih izvorišta crpi oko tri milijuna kubika vode godišnje, bivši potok Reka sada je kanalizacija zbog prekomjernog crpljenja vode, a da stanovnici općine od toga nemaju nikakve koristi. Plaćaju istu cijenu kao i oni u Zaboku, iako se do tamo sigurno stvaraju određeni troškovi.
Na kraju, izuzetno nam je drago što će kućanstva u Završju Loborskom dobiti vodu Zagorskog vodovoda i da će to platiti Zagorski vodovod i Županija. To su riječi župana i mi bismo htjeli u to vjerovati. Činjenice, za sada, govore drugačije, ali tko mari za činjenice. Izbori su – zaključio je Markuš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba