U sklopu projekta “Jahanje od Atene do Kassela”

Na više od tri tisuće kilometara dugom putu prema Njemačkoj, konjanike će u tri dana ugostiti i Zagorci

Objavljeno: 01.06.2017. mladenmandic

U Krapinsko – zagorskoj županiji će od nedjelje do utorka boraviti jahači u sklopu projekta “Jahanje od Atene do Kassela”. Radi se o jednom od projekata u sklopu međunarodne izložbe suvremene umjetnosti “Documenta”, koja se održava u Kasselu u Njemačkoj te u Ateni u Grčkoj.

Sedam zemalja

Put od Atene do Kassela dug je više od tri tisuće kilometara, traje od 9. travnja do 9. srpnja i obuhvaća sedam zemalja – Grčku, Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku. Jahači dnevno prijeđu oko 40 kilometara, a projekt je zamišljen tako da se zainteresirani mogu pridružiti jahačima na bilo kojem dijelu puta. Skupinu čine pet konja, četiri jahača te dva vozača i snimatelja. Projekt se odvija pod pokroviteljstvom njemačkog Udruženja rekreativnih jahača i vozača, a cilj projekta je skrenuti pažnju na slobodno i odgovorno jahanje te vožnju u prirodi u suglasju s Rekenskom poveljom, koja promiče očuvanje kulture jahanja i vožnje, zaštitu prirode, putovanje bez prepreka te održivi turizam koji pridonosi razvoju ruralnih područja. Projekt je inspiriran pothvatom Aiméa Tschiffelyja, Švicarca koji je od 1925. do 1928. godine na svoja dva konja prešao put od Buenos Airesa do Washingtona, dug oko 16 tisuća kilometara i time stekao status nacionalnog heroja u Argentini.

“Zagorje Ride”

U sklopu projekta, jahači će u dva dana jahati Konjičkom stazom Krapinsko – zagorske županije te posjetiti Ranch Chivas u Željeznici, Lujčekovu hižu na Ivanščici, OPG Đakula u Budinščini, Bluesun Hotel Kaj Salve Regina i Mariju Bistricu, Ranch Zara u Donjoj Stubici te Agroturizam Kos u Svetom Križu Začretje. Navedeno studijsko putovanje ima za cilj promociju i razvoj konjičkog turizma destinacije Zagorje – Bajka na dlanu, kojeg projektom “Zagorje Ride”, Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije, razvija u destinaciju.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba