Župan Željko Kolar službeno ušao u svoj drugi mandat

“HDZ me proziva da hodam po selima u Maču i Loboru i širim laži, a oni dovedu ministra koji radi baš to”

Objavljeno: 01.06.2017. mladenmandic

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]
Nakon što je odbijena žalba Živog zida u kojoj su se žalili na preveliki broj nevažećih listića te na njihov mogući ulazak u Županijsku skupštinu, u Krapini je i službeno župan Željko Kolar ušao u drugi izborni mandat.
– Osvojio sam 58,77 posto glasova, a naša lista 24 od 41 mandata u Županijskoj skupštini, što znači da smo dobro odradili onaj svoj prvi mandat, i na osnovu toga dobili i daljnje povjerenje građana – istaknuo je.

“Bio sam tolerantan”

– U ovoj izbornoj kampanji bio sam izuzetno tolerantan i nisam htio komentirati naše konkurente, ali kad su se premijer Plenković i ministri iz HDZ-ove Vlade uključili u kampanju za drugi krug izbora, što je njihovo legitimno pravo, i daju izjave medijima koje su netočne i lažne, onda nastaje problem jer kandidati koje on podržava, dobivaju političku težinu. Jučer je ministar Lovro Kuščević obišao Mače i Lobor i dao izjavu kako će Ministarstvo u Zagorju s 20 milijuna kuna isfinancirati pet vrtića i devet zgrada koje su prijavili gradovi i općine te je šteta što i Županija nije prijavila koju školu. To je rekao resorni ministar koji ili nema pojma ili je totalno neinformiran ili daje svjesno lažnu informaciju. A mi dobivamo odluke iz njegova Ministarstva za četiri škole koje smo mi prijavili na taj natječaj u visini od 25 milijuna kuna vrijednosti investicije. U istom tom dijelu predsjednik županijskog HDZ-a Žarko Tušek poziva mene da ne hodam po selima u Maču i Loboru i da ne širim laži, a on dovede ministra koji radi baš to. U Loboru i Maču su ljudi prepoznali tko je tko, jer smo u obje općine za župana i za našu listu za Županijsku skupštinu osvojili većinu. I u Loboru i u Maču investirali smo u male komunalne akcije i u vodoopskrbu, a samo za cestogradnju, izdvojili smo u Maču 542 tisuće kuna, a u Loboru 593 tisuće kuna. A ono što smo ulagali u škole da ne napominjem – rekao je Kolar.

“Svi su mi partneri”

– Nadam se da će sutra ovo ludilo završiti i da će Vlada RH ponovno početi normalno raditi, ako ima svoju većinu. Moja završna poruka je: svaki načelnik i gradonačelnik, bez obzira iz koje političke opcije dolazi, naš je partner i svi zajedno ćemo raditi za dobrobit gradova i općina i Krapinsko – zagorske županije, a za prijavljivanje na natječaj treba napraviti projekt. Nama novac nije darovan, nego smo ga povukli na temelju projekata koji smo prijavljivali na europske fondove – rekao je Kolar, dodajući kako je rezultat koji je on postigao drugi u Hrvatskoj, odmah iza župana Istarske županija Valtera Flege.
Svoj program u sferi obrazovanja i zdravstva predstavili su dožupanica Jasna Petek, te u sferi gospodarstva, zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.

 
[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba