Aktualni načelnik Mača Stjepan Sokolić, koji je ušao u drugi krug lokalnih izbora, govori o svojih 12 godina na čelu općine

U BORBI ZA JOŠ JEDAN MANDAT: Realizirali smo investicije od 21,3 milijuna kuna, a čak 18,3 milijuna dobili smo temeljem natječaja

Objavljeno: 31.05.2017. mladenmandic

Aktualni načelnik Mača Stjepan Sokolić (HDZ) jedan je od najdugovječnijih načelnika u Zagorju. Na čelu Općine je punih 12 godina, a jedno je vrijeme, u krizi vlasti, bio i Vladin povjerenik. Ipak, ušao je u drugi krug lokalnih izbora s drugog mjesta, budući da je osvojio 41,83 posto glasova, dok mu je glavna protukandidatkinja Mladenka Mikulec iz SDP-a osvojila 47,04 posto glasova. Zašto smatra da zaslužuje još jedan mandat, rekao nam je dok nas je vodio Mačem i pokazivao projekte realizirane tijekom njegovih dosadašnjih mandata.
– Tijekom svoje 28-godišnje političke angažiranosti u HDZ-u stekao sam brojna politička iskustva, znanje i vještine. Tijekom moja tri mandata, na području Općine asfaltirano je 25 kilometara nerazvrstanih cesta na oko 80-ak dionica, izgradili smo školsku sportsku dvoranu , školsko igralište u Peršavesi i dva igrališta u Maču. Kupljeno je i zemljište za proširenje groblja i parkirališta u Peršavesi i Velikom Komoru te obavljena sanacija klizišta u Velikom Komoru i dva velika klizišta u Velikom Bukovcu. Uredili smo i prilaz groblju u Maču i mrtvačnici, nabavili novu ogradu i uz pomoć donatora opločili, cijeli dio oko mrtvačnice, a kupili smo i rashladnu vitrinu za pokojnike i nabavili kolica za prijevoz vijenaca.

Prostorni plan i monografija

Riješeni su i problemi vodoopskrbe te je izrađen Prostorni plan. Uređen je i Dom kulture te smo tiskali Monografiju uz obilježavanje 20-godišnjice osnutka Općine i donijeli plan o gospodarenju nekretnina na području Općine. Također, uredili smo i eko otoke i javnu rasvjetu te legalizirali sve objekte koji su u općinskom vlasništvu. Uredili smo i kružni tok u središtu Mača te prilazne putove spomeniku Stjepanu Radiću i kapeli u središtu Mača. To je samo djelić onoga što se napravilo – rekao nam je općinski načelnik Mača Stjepan Sokolić.
Dodao je kako su unatrag 12 godina, otkako je on na čelu Općine, realizirane investicije u ukupnom iznosu od 21,3 milijuna kuna, od čega je prijavom na natječaje povučeno čak 18,3 milijuna kuna i to ponajprije za školsku dvoranu, nogostupe s odvodnjom uz dvoranu i nerazvrstane ceste, koje vode do škole gdje su uspjeli dobiti 80 posto bespovratnog novca, najviše u Hrvatskoj.
– U svojem radu uvijek sam nastojao voditi brigu o ravnomjernom razvoju sva četiri mjesna odbora na području općine Mače i uvijek se davalo najviše onima s periferije koji su najnerazvijeniji. Zahvaljujući Vladi RH i premijeru Plenkoviću, tijekom prošle i ove godine dobili smo izravnu pomoć za realizaciju projekata od 1,3 milijuna kuna. Daljnja suradnja s Vladom je nužna, a u protivnom za našu nerazvijenu općinu uslijedit će stagnacija – rekao je Sokolić. Istaknuo je i nekoliko projekata koji će se realizirati tijekom ove godine.

Asfaltiranje cesta

– Nastavit ćemo s asfaltiranjem nekoliko dionica nerazvrstanih cesta i to cestu Mali Komor – Bujani u dužini od 620 metara i Markovići – Mačanski bregi u dužini od 550 metara. Vrijednost investicije je oko 512 tisuća kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja za to je izdvojilo 331 tisuću kuna. Isto tako, nastavit ćemo i s uređenjem Doma kulture za kojeg je Ministarstvo kulture izdvojilo 200 tisuća kuna, dok će ostatak od oko sto tisuća kuna podmiriti Općina. Uredili smo i put prema Župnoj crkvi u kojoj Ministarstvo graditeljstva sudjeluje sa 180 tisuća kuna.
– U posljednjih nekoliko godina na području općine Mače napravilo se puno. Svjestan sam da su potrebe žitelja daleko veće, međutim sa skromnim novcem s kojim raspolažemo trenutno ne možemo udovoljiti svim našim žiteljima i njihovim potrebama. No, uz pomoć Vlade nadamo se da ćemo realizirati sve naše zacrtane ciljeve – rekao je na kraju Sokolić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba