Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević u posjetu Maču i Loboru

“Ministarstvo će s 20 milijuna kuna u Zagorju sufinancirati pet vrtića i devet zgrada koje su prijavili gradovi i općine, šteta što i Županija nije prijavila koju školu”

Objavljeno: 31.05.2017. mladenmandic

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević obišao je Mače i Lobor, gdje se upoznao s projektima koji su u tijeku te kako bi pružio podršku Stjepanu Sokoliću i Ljubici Jembrih, kao kandidatima za načelničke funkcije u te dvije općine u predstojećem drugom krugu lokalnih izbora.
– Puno je problema i moram priznati da sam iznenađen s onim što sam zatekao, a to je zanemarivanje od strane Krapinsko – zagorske županije. Međutim, Vlada RH razumije regionalni razvoj, da je potrebno ulagati u svako selo, općinu i grad, pa smo stoga i obišli projekte koje Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancira u Maču. Dosadašnji načelnik Stjepan Sokolić nas je upoznao s problemima – potrebno je promijeniti projekt rekonstrukcije državne ceste D-29, koji je loše napravljen i koji je onemogućio autobusno stajalište, pa djeca na opasnom mjestu moraju prelaziti cestu da bi došla do škole – objasnio je ministar.

Groblje i igralište

Istaknuo je da će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja za ovu godinu sufinancirati energetsku obnovu pet vrtića i devet višestambenih zgrada na području Krapinsko – zagorske županije.
– Ukupna vrijednost tih projekata je 37 milijuna kuna, od kojih će Ministarstvo bespovratno sufinancirati 20 milijuna kuna. To još jednom govori o agilnosti jedinica lokalne samouprave jer su te projekte kandidirale upravo općine i gradovi, a žao mi je što Županija nije kandidirala neku osnovnu ili srednju školu – rekao je Kuščević.
U općini Lobor ministar se također upoznao sa svim projektima koji se provode te je od njega zatražena podrška za razvoj novih projekata.
– Tu mogu istaknuti projekt uređenja groblja i igrališta koji su direktno u nadležnosti našeg ministarstva. Upoznao sam i gospođu Ljubicu Jembrih s našim natječajima i programima koji su, ili će uskoro biti u tijeku, i svakako pružam punu potporu njoj i gospodinu Sokoliću u predstojećem drugom krugu lokalnih izbora – zaključio je ministar Kuščević.

U dvije godine nijedna kuna

Ministar Kuščević u te je dvije općine stigao na poziv saborskog zastupnika i predsjednika zagorskog HDZ-a Žarka Tušeka, koji mu je zahvalio na dolasku i na činjenici da će ove godine u Krapinsko – zagorsku županiju samo iz njegova ministarstva stići bespovratnih 20 milijuna kuna.
– Ovdje želim vrlo jasno reći da pozivam konkurente da se u narednih nekoliko dana svoje kampanje ne služe jeftinim lažima i da ne obmanjuju ljude oko toga što će raditi u Maču i Loboru. U posljednje dvije godine s pozicije Krapinsko – zagorske županije u općinu Lobor nije došla niti jedna kuna, a jednako je tako bilo i u općini Mače. Na izvorni prihod općine Mače od 1,8 milijuna kuna, Vlada je toj općini u godinu dana dala 1,2 milijuna kuna. Tako mislimo raditi i pozivam sve građane da podrže Ljubicu Jembrih i Stjepana Sokolića jer je to jedina garancija kontinuiteta projekata ozbiljne politike razvoja RH. Ljudi su odgovorni i neka ne nasjedaju lažima onih koji ovim općinama obećavaju brda i doline, a nije ih nigdje bilo u protekle četiri godine.
O projektima koji su realizirani te o planovima i budućim projektima govorili su dosadašnji načelnik Lobora Božidar Markuš, kandidat za načelnika i dosadašnji čelnik Mača Stjepan Sokolić te kandidatkinja za loborsku načelnicu Ljubica Jembrih, koji su zahvalili HDZ-ovom ministru na posjetu i iskazanoj brizi za razvoj ove dvije nerazvijene općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba