OD KOLIJEVKE, PA DO GROBA: 4. a iz Srednje škole Konjščina prikupio je najviše lajkova na našem izboru za zagorski najrazred maturanata – donosimo priču o njima

“U ove četiri godine postali smo obitelj, uvijek spremna na šalu, spletke i smijeh”

Objavljeno: 27.05.2017. zagorjeinternational

Tjedan dana prošlo je od norijade i maturanti zaista mogu odahnuti i reći: Gotovo je! Za neke tri, za neke četiri godine u školskim klupama srednjih škola završile su, i ti su mladi ljudi spremni za nove životne korake, one u svijetu odraslih. Neki će na fakultet, neki na posao, a i jednima i drugima će trebati mnogo sreće da u tome uspiju…. Njihovo veselje koje je počelo prije desetak dana, začinili su originalnim maturantskim uniformama, koje su sami smišljali, a mi smo ih pozvali da nam pošalju svoje fotografije, koje ćemo objaviti na svojoj Facebook stranici, a o onima koji skupe najviše lajkova, ćemo napraviti priču i proglasiti ih najrazredom maturanata.

Više od 1500 lajkova

Uključile su se gotovo sve škole s područja Krapinsko – zagorske županije, a s velikom prednošću pred drugima, s impresivnih više od 1500 lajkova, titulu najrazreda zagorskih maturanata ponio je 4. a razred iz Srednje škole Konjščina. Njihova fotografija na kojima su odjeveni u kostime Mickeya Mousea i poziraju oko kobile Line, izazvala je oduševljenje mnogih na društvenim mrežama, naravno i naše, pa nam ne preostaje drugo nego da napravimo priču i predstavimo vam 4. a iz konjščinske Srednje škole, zagorski najrazred maturanata.
U razredu ima 24 učenika, a ističu kako su zadovoljni svojim prosjekom ocjena kroz sve četiri godine srednjoškolskog školovanja.
– Ove godine osam je učenica završilo s odličnim, 13 s vrlo dobrim te troje učenika s dobrim. S našim prosjekom zadovoljna je i razrednica Branka Rajčević – zadovoljna i zaslužna – rekla nam je jedna od maturantica, predstavnica razreda Nataša Gudan. Dodala je pritom i kako su, zahvaljujući profesoricama Vesni Mikulec i Branki Kos, sudjelovali na natjecanju komercijalista u Krapini, ostvarili odlične rezultate, nova iskustva i uspomene.
– A tu su još i natjecanja u odbojci, na kojima smo sudjelovali svake godine uz pomoć profesorice Mateje Brezić koja nas je pripremala – kaže Nataša, koju smo u pitali i koji im je bio “najdraži predmet”.
– Matematika nam je ponekad pravila probleme, ali je profesor Janko Rajčević uz rad i viceve kojih ćemo se uvijek rado sjećati, omogućio siguran prolaz na maturi. Naravno za dobar uspjeh bilo je potrebno i raditi. Svaki profesor ima svoje mane i vrline. Svatko od njih naučio nas je nešto novo, kako za školu tako i općenito za život – kaže.
No nas je osim onih ozbiljnih stvari i ocjena, zanimalo i kako se s tolikim djevojkama nose tri jedina dečka u razredu.
– Ta su se tri dečka od samog početka prilagođavala nama curama, tješili su nas i davali savjete u mnogim problemima. U razredu, koliko znam nije bilo ljubavi, ali simpatija je svakako bilo. Naime, u ove smo četiri godine postali obitelj, koja je uvijek bila spremna na šalu, spletke i smijeh – rekla nam je Nataša te objasnila kako je uopće došlo do ideje za maturantske kostime, ali i one, da u cijelu priču “upletu” kobilu Linu.

Djeca u srcu

– Do ideje za kostime došli smo zajedno. Željeli smo biti baš Mickey, jer nas on podsjeća na djetinjstvo koje je davno iza nas, ali da u srcu zauvijek ostanemo djeca koja će optimistično i pozitivno gledati na život. Da nikad ne zaboravimo svaki korak koji smo prošli do ovdje. A Lina? Ona je u vlasništvu naše Diane Ričko, koja jaše od svoje 11 godine, a na Lini je i na fotografiji za koju smo dobili toliko lajkova – kaže Nataša.
Četiri godine su proletjele, zabava i norijada su prošle, dugo je ljeto pred njima u kojem će zasigurno svi dodatno uživati, no onda treba odlučiti što dalje.
– Na fakultet planira većina učenika. Njih petero ne planira, oni već imaju osiguran posao. A neki od fakulteta koje planiramo upisati su FOI u Varaždinu, Novinarstvo, Filozofski fakultet, Ekonomski fakultet, Predškolski odgoj, Učiteljski fakultet, Računovodstvo, Menadžment itd… – nabrojila nam je Nataša.
Evo, to je priča o 4. a iz Konjščine i mi im, kao i svim ostalim maturantima samo možemo poželjeti da se prije svega dobro zabave, a potom i zaželjeti svu sreću da ispune sve svoje želje i potencijale. Onim pak budućim maturantima, koje slavlje čeka iduće godine, poručujemo – spremite se dobro za norijadu i zadnji tjedan srednjoškolskog obrazovanja i pošaljite nam svoje fotografije, mi ćemo ih objaviti i možda upravo vaš razred sljedeće godine bude najrazred zagorskih maturanata. Ne brinite, podsjetit ćemo vas na vrijeme.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba