DOBITNA KOMBINACIJA TETOVAŽA I WESTERNA: SUPRUŽNICI IVA POMPE I IVAN KOLARIĆ OTVORILI “TATOO SALOON” U OROSLAVJU

“Zagorci vole tetovaže, a najpopularniji su religijski motivi, biomehanika i imena djece”

Objavljeno: 26.05.2017. Jelena Jazbec

Svi zaljubljenici u tetovaže napokon će doći na svoje. Naime, od prošlog ponedjeljka Zagorje je bogatije za još jedan tatoo studio, otvoren u Ulici Milana Prpića u Oroslavju. S obzirom na to da ni u gradu Oroslavju, kao niti u Donjoj Stubici, do sada nije postojalo takvo mjesto, savršenu priliku za pokretanje biznisa prepoznali su simpatični supružnici Iva Pompe (43), grafička dizajnerica rodom iz Zagreba, koja pet godina živi u Oroslavju, i Ivan Kolarić (49), ekonomski tehničar za komercijalne poslove i vozač kamiona u međunarodnom transportu.
U novootvorenom studiju Iva je ta koja izrađuje tetovaže, a njezin suprug je shop menadžer. Ova grafička dizajnerica crtanjem se, kaže, bavi od malih nogu, i već od mladih dana zanima je tetoviranje, posebice na temu heavy metala, Harley Davidsona i slično. I on i suprug imaju tetovaže – ona sedam, suprug šest – od kojih su neke stare i preko 20 godina.

Detalji s putovanja

– Crtam od kad znam za sebe, pohađala sam Školu za Primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu, te Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu tako da je tetoviranje kao moderna umjetnost, zbog svoje atraktivnosti, bila logičan izbor, te sam samo zamijenila olovku mašinicom za tetoviranje – kaže Iva.
Svoj studio nazvali su Tatoo Saloon Oroslavje, a na pitanje kako je došlo do ideje o tom nazivu, ističu kako su odlučili kreirati ambijent koji će biti spoj tetoviranja i western priče, jer oboje vole i jedno i drugo, pa su svoj studio, osim specifičnog naziva, i uredili u western stilu, pomoću detalja skupljenih na njihovim putovanjima.
Naime, duže su vrijeme boravili u zemljama zapadne Europe, pa će tako svoja iskustva prenijeti i na svoj mali biznis.
– Tattoo Saloon u Oroslavju je jedan ekskluzivni studio za tetoviranje temeljen na iskustvima iz zapadne Europe, te se bazira na visokim europskim standardima. Koristimo samo svjetski najpriznatije materijale (boje, igle i razna sredstva) i najkvalitetniju opremu. Kod nas se klijent osjeća ugodno i sigurno za vrijeme izrade tetovaže u 15 četvornih metara velikoj ordinaciji, odvojenoj od prostora za prijem i dogovore – otkrivaju supružnici, koje smo pitali i kako su građani Oroslavja reagirali na otvorenje ovog pomalo neobičnog objekta, koji i svojim vanjskim izgledom privlači pažnju i ističe se.
– Građani Oroslavja su prema našim saznanjima reagirali s oduševljenjem jer se napokon otvorilo nešto novo i zanimljivo, osim nekoliko začuđenih prolaznika starije dobi jer smo objekt izvana obojili u crno, ali nakon objašnjenja da je to termo boja koja smanjuje potrošnju kod grijanja, bili su zadovoljni. Interes je velik jer se na otvorenje s nestrpljenjem čekalo od samog početka uređivanja prostora od 65 četvornih metara, u kolovozu prošle godine. Sada imamo popunjene termine preko sredine lipnja, a svakodnevno dolaze nove narudžbe – otkrivaju.

Klijenti iz Europe

Saznali smo i kako su Zagorci dosta zainteresirani za tetoviranje, a najpopularniji motivi su oni religijski, zatim biomehanika te imena djece.
– Svaka tetovaža je neobična i zanimljiva za sebe jer je umjetničko djelo koje će osoba nositi i pokazivati na koži čitav život – kaže Iva, no dodaje kako ne izrađuje tetovaže na intimnim dijelovima tijela. Ističe i kako klijenti ne moraju imati nikakvih strahova, jer su higijenski uvjeti na najvišoj razini.
– U svrhu zaštite naših klijenata, svakodnevno provodimo stroge higijenske uvjete dezinfekcije i bolničke sterilizacije alata, te kompletnog radnog prostora – ističe.
S obzirom na pomalo neobičan stil života, supružnike Kolarić pitali smo i nose li se često s društvenim predrasudama.
– U krugovima u kojima se mi krećemo nema predrasuda, a s onom mikroskopskom manjinom se ne susrećemo niti družimo – kažu.
Njihov salon ne posjećuju samo domaći klijenti, nego i oni iz europskih zemalja poput Švicarske, Njemačke i Italije, s obzirom na to da su na svojim putovanjima upoznali mnogo prijatelja. Ističu kako je tetoviranje u Europi sve popularnije.
– U Europi tetoviranje uzima sve veći zamah, tattooing postaje industrija, pa kao i sve ostalo, dolazi i kod nas na velika vrata i u velikom stilu. Klijentela je svakim danom sve širih razmjera, što se tiče starosne dobi ili vrste zanimanja, tj. tetovaža postaje “must have”. U budućnosti planiramo povećati broj zaposlenih kao i kapacitet objekta – zaključuju supružnici.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba