Uz obilježavanje Svjetskog dana bioraznolikosti

Udruga Petrože brine o ježevima, očuvanju okoliša, a obrezali su i školsku živicu

Objavljeno: 26.05.2017. mladenmandic

Pored aktivnosti Hrvatskog volonterskog centra i akcije “Hrvatska volontira”, Udruga Petrože iz Krušljevog Sela pridružila se ekološkom inicijativom uz obilježavanje Svjetskog dana bioraznolikosti.

Udruga je tom prilikom angažirala pet volontera te u akciji kroz tri dijela odradila i obilježila volonterski tjedan i svjetski ekološki datum. U prvom dijelu postavljena su dvije info table s ekološkim porukama. Prva je znak upozorenja “Pazi jež!”, jer područje Krušljevog Sela je mjesto migracija ježeva u vrijeme parenja, pa je znak postavljen na vanjskom školskom parkiralištu. Drugi je postavljen u cvjetnjaku Područne škole Krušljevo Selo te upozorava “Ne bacajte smeće, čuvajte prirodu”.

U drugom dijelu odrađena je radionica s učenicima Područne škole na temu bioraznolikosti i volontiranja. Učenicima i učiteljicama su podijeljeni edukativni tiskani materijali vezani uz obilježavanje tjedna “Hrvatska volontira” i temu bioraznolikosti, kao i slatkiši za nagradu i trud. U trećem finalnom dijelu, volonteri udruge i Hortikultura Vojtić obrezali su školsku živicu u sklopu akcije i tjedna volontiranja te time osigurali bolju vidljivost djeci prilikom prelaska ceste kod Područne škole u Krušljevom Selu. U akciji su sudjelovali volonteri Udruge, Područna škola Krušljevo Selo, OŠ Oroslavje i Hortikultura Vojtić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba