Idućeg tjedna u Krapinske Toplice trebali bi doći kineski investitori kojima će se ponuditi tri rješenja vezana uz Hotel Toplice

“Sadašnji hotel najvjerojatnije se neće obnavljati, već će se srušiti i na istom mjestu graditi potpuno novi”

Objavljeno: 26.05.2017. mladenmandic

Nakon što je tvrtke Zhongya nekretnine preuzela Hotel Toplice u Krapinskim Toplicama, doznajemo da su sve bliži ideji da se ne ide u rekonstrukciju starog hotela, već da se on potpuno sruši i na istom mjestu napravi potpuno novi, veći hotel. Predsjednik privatne udruge Chinese Southeast European Business Association (CSEBA), koja prati kineske investicije na jugoistoku Europe, Mario Rendulić, rekao nam je kako bi idućeg tjedna u Krapinske Toplice trebali doći glavni investitori kojemu će biti predočena tri rješenja.
Prvo bi zahvaćalo cjelokupnu rekonstrukciju postojećeg hotela i dogradnju novih prostora, drugo bi bilo djelomično rušenje i gradnja novih prostora, a treće je potpuno rušenje starog hotela i gradnja novog.

Najbolje sve ispočetka

– Gradnja potpuno novog hotela, bez rekonstrukcije postojećeg dijela, bilo bi sigurno najbolje rješenje, jer sadašnji smještajni kapaciteti zbog svoje veličine uopće nemaju kategorije, a cilj su nam četiri zvjezdice i privlačenje bogate klijentele. Hotel bi imao 350 soba s četiri zvjezdice i mogao bi zaposliti i stotinjak ljudi, što je znatno bolja varijanta nego da se ide u rekonstrukciju postojećeg hotela i nadogradnje, varijante s 50-ak zaposlenih. No, to bi i povećalo investiciju s oko 23 milijuna, na oko 40 milijuna eura. Mislim da Krapinske Toplice imaju veliki turistički potencijal za bogatiju klijentelu i vjerujem da će to naš investitor prepoznati – rekao nam je Mario Rendulić.
Na upit kad bi trebala započeti investicija, Rendulić nam je rekao kako je na to teško dati odgovor jer su sadašnji kapaciteti u Hotelu Toplice već rasprodani nekoliko mjeseci unaprijed, tako je najvjerojatnije da bi se s radovima počelo negdje početkom listopada i trajali bi oko godinu dana.

Radnicima čvrsti ugovori

Na naš drugi upit što će biti sa sadašnjim zaposlenicima, Rendulić je rekao kako trenutno u hotelu radi 24 radnika i sa svima njima potpisat će se čvrsti ugovori da ih čeka radno mjesto nakon što radovi završe.
– Cilj nam je zadržati sve radnike. I ovdje postoje tri mogućnosti. Prva je da idu na čekanje i da im se ponudi minimalac, druga je da su godinu dana na Zavodu za zapošljavanje, s ugovorom da ih čeka radno mjesto kad se završe radovi, a treće je da ih rasporedimo na neko drugo radno mjesto na sjevernom Jadranu. No, to će se sve definirati u razgovoru sa samim radnicima – rekao je Rendulić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba