Treba to doživjeti: Nekadašnji krapinski gimnazijalci obilježili 60. godišnjicu mature

“Nekad je onaj koji je završil’ gimnaziju, bil’ gospon čovjek”

Objavljeno: 26.05.2017. mladenmandic

Maturanti krapinske gimnazije, koji su svoju maturu položili 1957. godine, danas su se ponovo okupili u Krapini, kako bi obilježili 60. godišnjicu mature. Gimnaziju iz te generacije, u dva razredna odjeljenje, pohađao je 51 maturant, a danas usprkos tome što su ušli u 80. godinu, još uvijek se dobro drže i među živima je njih 32. Svi oni su pozvani na današnje obilježavanje 60. godišnjice mature, ali se odazvala polovica – njih 16. Neki su se ispričali zbog zdravstvenih problema, neki zbog obiteljskih ili pak “poslovnih” obaveza.

Učenici iz cijelog Zagorja

– U gimnaziju u Krapinu, nekad, prije 60-ak godina, dolazili su i srednjoškolci iz Zaboka, Svetog Križa Začretja, Donje Stubice i ostalih mjesta u Zagorju, jer je jedino ovdje bila gimnazija. Pola od nas koji smo ovdje završili gimnaziju, upisali smo fakultete, a druga polovica, nakon završetka, brzo je našla posao u nekim državnim ustanovama i institucijama, jer onda baš i nije bilo puno ljudi sa završenom srednjom školom, a petero ih je otišlo i u inozemstvo. Onaj koji je prije 60 godina završil’ gimnaziju, bil je “gospon čovjek” – rekli su nam nekadašnji krapinski maturanti Vlasta Horvat i Pero Mikac.

Bili smo preteća “norijade”

Nadovezali su se i kako su oni bili i prvi u Zagorju koji su nakon završetka mature veselili i pjevali zagorskim ulicama uz harmoniku, što je prethodilo današnjoj “norijadi”.
Nakon okupljanja i zajedničkog fotografiranja, nekadašnji maturanti obišli su prostore krapinske Srednje škole, gdje ih je primio i ravnatelj škole Ivica Rozijan, a nakon toga svi su otišli na ručak i zajedničko druženje, na kojem su evocirali uspomene iz mladosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba