U NEDJELJU PONOVLJENI IZBORI U OPĆINI MIHOVLJAN

Zbog pronađenog jednog listića viška, mještani Gregurovca ponovno biraju općinskog načelnika

Objavljeno: 24.05.2017. Jelena Jazbec

U općini Mihovljan, točnije, na biračkom mjestu broj 004 Gregurovec, ove će se nedjelje održati ponovljeni izbori za općinskog načelnika. Kako doznajemo od pročelnice Ane Spevec, u glasačkoj kutiji je tijekom prebrojavanja pronađen jedan listić viška.
– Po zakonu, kada se dogodi da je u kutiji pronađen listić viška, dužni smo raspustiti Birački odbor i imenovati novi, što smo i učinili. Ponovljeni izbori održat će se u prostoru Područne škole u Gregurovcu, a biralište će biti otvoreno od 7 do 19 sati. Općinsko izborno povjerenstvo imat će sjedište u zgradi Općine Mihovljan, kao i do sada – rekla nam je pročelnica A. Spevec.
Na tom biračkom mjestu ima 285 birača, no njihovi glasovi u nedjelju ni na koji način ne mogu utjecati na ishod izbora. Naime, na preostalim trima biračkim mjestima, dosadašnji načelnik, HDZ-ovac Zlatko Bartolić, osvojio je 506 glasova, odnosno, 70,28 posto, u odnosu na svog protukandidata, Dražena Pavlekovića, ispred koalicije SDP, Reformisti, HSLS i HNS, koji je osvojio 191 glas, što znači da, čak i kada bi Pavleković dobio sve glasove birača iz Gregurovca, ne može ugroziti Bartolićevu pobjedu.



U MIHOVLJANU SU, UZ LOKALNE, ODRŽANI I IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA

Koalicija HDZ, HSU i HSS trijumfirala na području svih triju mjesnih odbora

U Mihovljanu su, uz lokalne, održani i izbori za članove vijeća Mjesnih odbora. U Mjesnom odboru Mihovljan, odaziv je bio 52,90 posto. Kandidacijska lista HDZ, HSU i HSS, čiji je nositelj bio Mijo Pintek, osvojila je 345 glasova, odnosno, 70,99 posto, dok je kandidacijska lista SDP, Reformisti, HSLS i HNS, čije je nositelj bio Mijo Ljubek, osvojila je 141 glas. Pobjednička kandidacijska lista tako je u vijeću Mjesnog odbora Mihovljan dobila sedam mjesta, pa su ušli Mijo Pintek, Marko Martinjak, Josip Ljubek, Josip Gredelj, Stjepan Kovačić, Zlatko Pušelj i Zlatka Fučkan, dok su preostala dva mjesta u vijeću dobili Mijo Ljubek i Marjana Habuljko, iz kandidacijske liste SDP, Reformisti, HSLS i HNS.
U Mjesnom odboru Kuzminec, odaziv je bio 59,32 posto, a pobjedu je također odnijela kandidacijska lista HDZ, HSU i HSS, na čelu s Brankom Brkovićem, sa 113 glasova, u odnosu na 93 glasa, koju je dobila protivnička kandidacijska lista, na čelu s Ivanom Pavlekovićem. HDZ-ova koalicija tako je u vijeću Mjesnog odbora Kuzminec dobila tri mjesta, koja su zauzeli Branko Brković, Ivan Kuhta – Gradečak i Ivan Vučković, dok su preostali članovi vijeća Ivan Pavleković i Višnjica Hitrec – Burina, iz SDP-ove koalicije.
Najveći odaziv bio je na području Mjesnog odbora Gregurovec, gdje je glasovalo 60,70 posto birača, a nadmoćno je, sa 71,60 posto, također pobijedila HDZ-ova koalicija, čime je dobila četiri mjesta u vijeću, a zauzeli su ih nositelj liste Alojz Jembrih, Nikola Škudar,Dragutin Vuđan i Kristijan Mihaljčević. S SDP-ove koalicijske liste u vijeće je ušao Zlatko Sinković.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba