Program prometne kulture za najmlađe

U hrvatskoj inačici Jumicara sudjelovalo 300-tinjak zagorskih mališana

Objavljeno: 24.05.2017. mladenmandic

Učenici osnovnih škola s područja Krapinsko – zagorske županije i ovog proljeća uključili su se u “Program prometne kulture za najmlađe”. Radi se preventivnoj edukaciji o sigurnosti u cestovnom prometu za djecu nižih razreda. Program je hrvatska inačica Jumicar koncepta koji je potekao iz Finske i provodi se u većini europskih zemalja više od 25 godina. Preventivna akcija provedena je i u Zagorju, pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije, Gradova Oroslavja i Donje Stubice te Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima – PU krapinsko – zagorskom, GDCK-om Krapina, DVD-om Oroslavje, OŠ Oroslavje i OŠ Donja Stubica.

Sedam škola

Program je u drugom polugodištu ove školske godine proveden s učenicima drugog razreda sedam osnovnih škola s pet pripadajućih područnih škola na tri manifestacije. U programu je sudjelovalo 300-tinjak učenika. U OŠ Oroslavje s Područnom školom Krušljevo Selo sudjelovalo je 57 učenika, a gostujuća škola bila je OŠ Donja Stubica s Područnim školama Vučak i Lepa Ves, gdje je sudjelovao 71 učenik. U OŠ Konjščina, u program je bilo uključeno 45 učenika, a gostujuće škole bile su OŠ Zlatar Bistrica s ukupno 27 polaznika, te OŠ Vladimira Nazora iz Budinščine s Područnom školom Hrašćina i ukupno 25 polaznika. Posljednja edukacija bila je u OŠ Veliko Trgovišće, koja je s PŠ Dubrovčan imala 43, a gostujuća škola OŠ Đure Prejca iz Desinića 19 polaznika.

Tri programa

Tijekom obuke, učenici su intenzivno prošli kroz tri programa prevencije – program sigurnosti cestovnog prometa u izvedbi Jumicar instruktora i u suradnji s prometnom policijom, prvu pomoć za najmlađe koju održava Crveni križ, te vatrogasnu radionicu u izvedbi lokalnih vatrogasnih društava.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba