Izborna skupština Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije u Tuhlju

Stjepan Skuliber izabran za novog predsjednika zagorskih vatrogasaca

Objavljeno: 22.05.2017. mladenmandic

Novi predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije je Stjepan Skuliber iz Marije Bistrice. Odluka je to Izborne skupštine Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, koja je održana u prostrima DVD-a u Tuhlju. Dosadašnji predsjednik Ivica Glas, nakon što je 16 godina obnašao dužnost predsjednika, nije se kandidirao za tu dužnost.

Izabran u drugom krugu

Budući da su, osim Skuliberove, bile istaknute i kandidature Ivice Balagovića i Dražena Sinkovića iz Zaboka, Stjepan Skuliber izabran je nakon dva kruga glasovanja, u kojem se biralo između njega i Dražena Sinkovića. Za Skuliberova zamjenika izabran je Vladimir Huzak, zapovjednik je ostao Marijan Lovrenčić, a zamjenik mu je Davor Vrabec. Birani su i članovi Predsjedništva, Zapovjedništva, Nadzornog odbora i Suda časti, kao i delegati i njihovi zamjenici u skupštini HVZ-a. Prije izbornog dijela, prihvaćena je prva izmjena i dopuna Financijskog plana za ovu godinu.

Izvješća o radu

Dosadašnji predsjednik Ivica Glas i zapovjednik Marijan Lovrenčić podnijeli su izvješće o radu zajednice za 2016. godinu. Članovi Skupštine zahvalili su dosadašnjem predsjedniku Ivici Glasu na uspješnom vođenju županijske vatrogasne zajednice u protekla četiri mandata, u što je uloženo mnogo truda i zalaganja za boljitak vatrogastva u Zagorju. Što se operative tiče, kako je istaknuo zapovjednik Lovrenčić, tijekom prošle godine zabilježena je 431 intervencija, od čega 206 požara i to 128 na građevinama, 20 u prometu i 58 na otvorenom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba