Izbori u Krapini: uvjerljiva pobjeda dosadašnjeg gradonačelnika nad protukandidatom Željkom Pavićem

Z. Gregurović: U sljedeće četiri godine mora postojati samo jedna stranka, a to je Krapina

Objavljeno: 21.05.2017. mladenmandic

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Krapine Zoran Gregurović ostvario je uvjerljivu pobjedu nad SDP-ovim kandidatom Željkom Pavićem. Gregurović, koji je gradom upravljao i protekle četiri godine, rekao je kako su očekivali pobjedu, no ne s toliko glasova razlike, jer je razlika čak 1163 glasa, dok je razlika za Gradsko vijeće 453 glasa, pa će omjer vijećnika u Gradskom vijeću sada biti devet naprema osam u korist HDZ-a. Naime, prema neslužbenim rezultatima, Gregurović je sa svojim zamjenicima dobio 3558 glasova, a njegovi protukandidati 2396 glasova. Prema rezultatima za Gradsko vijeće, lista Milan Bandić dobila je 233 glasa, i nula vijećnika, lista HDZ i koalicijskih partnera 3056 glasova, lista SDP i koalicijskih partnera 2603 glasa,
– Želim zahvaliti svima koji su dali svoj glas meni i HDZ-ovoj koaliciji, ali i našim konkurentima. Sada u sljedeće četiri godina mora postojati samo jedna stranka, a to je Krapina – rekao je Gregurović, u čijem je stožeru vladala euforija dok su se čitali rezultati. Gradonačelnik je na kraju pozvao da se pobjeda proslavi dostojanstveno.
Pavić je priznao poraz i čestitao novom – starom gradonačelniku.
– HDZ nas je pobijedio i čestitam novom i dosadašnjem gradonačelniku. Žao mi je što sam izgubio izbore, ali mi je s druge strane drago što će u Krapinu doći 200 milijuna kuna od Plenkovića. Zahvaljujem svim Krapinčanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su glasali za mene. Također smo izgubili i s listom za Gradsko vijeće i to za oko 16 posto – rekao je Pavić te dodao da se više neće kandidirati na izborima jer ima svoju struku i posao u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba