Od 7 sati otvorena birališta, Zagorci biraju župana, sedam gradonačelnika, 25 načelnika i njihove zamjenike te županijske, gradske i općinske vijećnike

“Danas je praznik demokracije, izađite na birališta u što većem broju i odlučite”

Objavljeno: 21.05.2017. zagorjeinternational

Od 7 sati otvorena birališta, Zagorci biraju župana, sedam gradonačelnika, 25 načelnika i njihove zamjenike te županijske, gradske i općinske vijećnike
” Danas je praznik demokracije, izađite na birališta u što većem broju i odlučite”
Jutros u 7 sati u Hrvatskoj su otvorena birališta za lokalne izbore koja će biti otvorena do 19 sati. Za oko 9500 mjesta natječe se 47.601 kandidat. Bira se 20 župana, gradonačelnik Zagreba, grada koji ima i status županije te još 555 gradonačelnika i općinskih načelnika kao i njihovi zamjenici.
U predstavničkoj vlasti bira 836 članova županijskih skupština, 2266 članova gradskih skupština i vijeća i 5152 članova općinskih vijeća.
U Krapinsko – zagorskoj županiji izbori se održavaju u sedam gradova i 25 općina i to za župana i njegove zamjenike, za županijsku skupštinu, za gradonačelnike i općinske načelnike i njihove zamjenike, te za gradska i općinska vijeća.

Kandidat koalicije SDP-a, HNS-a, HSU-a i Laburista za župana Željko Kolar jutros nešto poslije 8 sati glasao je u Klanjcu na glasačkom mjestu u Velikoj gradskoj dvorani.

– Pozivam sve građane Krapinsko – zagorske županije da se odazovu na izbore u što većem broju, jer tako dokazujemo demokraciju. To je bitno zbog toga kako se birači koji su mogli izaći na izbore, kasnije ne bi mogli žaliti kako rezultat nije onakav kakav su oni očekivali. Kolar je poželio i dobro vrijeme, jer kad je dobro vrijeme onda i puno više birača izađe na izbore. U isto vrijeme u Krapini je glasao kandidat SDP-a i koalicijskih partnera Željko Pavić, dok su iza 9 sati na birališta stigli Dragutin Ranogajec, nestranački kandidat za župana uz podršku HDZ-a i partnera, koji je glasovao u krapinskoj OŠ Ljudevita Gaja te HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Krapine Zoran Gregurović, koji je svoju građansku dužnost obavio u područnoj školi OŠ Augusta Cesarca u Podgori Krapinskoj.

– Danas je praznik demokracije, kada žitelji odlučuju tko će voditi Krapinsko – zagorsku županiju, zagorske gradove i općine. Pozivam sve birače da izađu na birališta i da donesu svoju odluku – rekao je Ranogajec, a slično je novinarima izjavio i Gregurović:
– Danas je prilika da građani izađu na birališta u što većem broju i pokažu što žele u naredne četiri godine, rekao je Gregurović.
Na tom smo biračkom mjestu i nekoliko građana upitali što očekuju od ovih izbora – svima je zajedničko jedno – da nam svima bude bolje.

U Županijskom izbornom povjerenstvu rekli su nam da izbori za sada teku regularno te da do 11 sati nisu zaprimili ni jednu prijavu eventualnih nepravilnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba