Na Zagrebačkom velesajmu održana svečanost Međunarodnih eko škola

Osnovne škole iz Gornjeg Jesenja, Brestovca Orehovičkog i Konjščine dobile Dijamantni status

Objavljeno: 19.05.2017. mladenmandic

U Restoranu Globus na Zagrebačkom velesajmu, održana je svečanost Međunarodnih eko škola. Od zagorskih škola u okviru treće generacije, status su obnovile tri zagorske škole – OŠ Gornje Jesenje, OŠ Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog i OŠ Konjščina, čime su dobile Dijamantni status. Do sada taj status već imaju OŠ Zlatar Bistrica i OŠ Bedekovčina.

Ekološki programi

Inače, Dijamantni status dobivaju one škole koje su svoj status obnovile svake dvije godine i tako sedam puta, što znači da 16 godina neprekidno rade na ekološkim programima i razvijanju ekološke svijesti u svojoj lokalnoj zajednici. Škole sada i dalje rade prema programu, ali nemaju obavezu obnavljanja statusa. Jedna od 25 škola u Hrvatskoj za 15 godina uključenosti u taj program je i OŠ Gornje Jesenje.

Kontinuirani rad

– Dobili smo priznanje za svoj kontinuirani rad na tom programu, čiji je cilj ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš i svakodnevni život učenika i djelatnika škole. Zadaća koju već dugi niz godina škola ostvaruje, je odgoj mladih generacija da budu osjetljivi na pitanja okoliša i osposobiti ih za donošenje odluka o razvitku društva u budućnosti. Škola je ispunila sve postavljene kriterije i brigu za okoliš promiče kao trajnu vrijednost i način življenja, stoga je već sedmi puta za redom dobila povelju o statusu Međunarodne Eko – škole i Zelenu zastavu, a ove godine i Dijamantni status – najveće moguće priznanje za rad u ovom međunarodnom programu – rekla nam je školska koordinatorica ovog projekta u OŠ Gornje Jesenje, Erika Tušek Vrhovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba