Održano 20. prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom

Ivana Vlahović iz Klanjca i Luka Đukez iz Lobora osvojili dva srebra i broncu

Objavljeno: 19.05.2017. mladenmandic

U Varaždinu je održano 20. pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom, a na prvenstvu je nastupilo i osmero natjecatelja iz Krapinsko – zagorske županije. Pobjednik u ekipnom dijelu natjecanja je AKOSI Agram iz Zagreba za koji su nastupili i natjecatelji iz Zagorja. Od pojedinačnih rezultata, vrijedi istaknuti nastupe Ivane Vlahović iz Klanjca i Luke Đukeza iz Lobora.

Najmlađa u svojoj kategoriji

Ivana je nastupila u utrkama na 100 i 200 metara za žene u kategoriji T20. Utrku na 200 metara završila je kao druga, te osvojila srebrnu medalju, a u utrci na 100 metara bila je četvrta. Ivana je nastupila kao najmlađa u svojoj kategoriji, a članica zagrebačkog AKOSI Agrama je tek nešto više od mjesec dana. Luka Đukez iz Lobora nastupio je u kategorijama T38 i F38 i to u utrci na 200 metara za muške gdje je osvojio srebrnu medalju, te u bacanju kugle gdje je osvojio broncu. Zagorci i Zagorke koji su nastupili za Agram su i članovi udruge Sveta Ana iz Lobora otkud je i krenula njihova sportska karijera kao nastavak projekta “Druženje kroz sport”.

Novi projekti

Predsjednica udruge Ljubica Jembrih istaknula je kako su ovi nastupi tek početak jedne divne priče i suradnje sa zagrebačkim Agramom. U izradi su i novi projekti koji bi intenzivnije pokrenuli bavljenje sportom osoba s invaliditetom u Krapinsko – zagorskoj županiji te se sve mlade osobe s invaliditetom s područja Zagorja koje su zainteresirane za bavljenje atletikom mogu javiti u udrugu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba