U Energetskom centru Bračak, Županija mladim poduzetnicima nudi besplatno pet prostora

Marko Kukec postao prvi stanar zagorskog Poduzetničkog inkubatora

Objavljeno: 18.05.2017. mladenmandic

U Energetskom centru Bračak kraj Zaboka, zagorski Poslovno – tehnološki inkubator dobio je svog prvog “stanara”. Radi se o tvrtki Alpha Aplikacije j.d.o.o., osnivača Marka Kukeca iz Zlatara. Tvrtka se bavi računalnim djelatnostima, izradom i održavanjem web stranica. Radi se o besplatnom iznajmljivanju čija je svrha osnažiti mlade poduzetnike i one koji tek počinju svoje poslovanje, kroz pružanje potpore besplatnih poslovnih prostora. Kako je rekla Karolina Barilar iz ZARA-e, Županija je objavila natječaj za pet prostora od jednog do maksimalno šest zaposlenika namijenjenih poduzetnicima početnicima ili poduzetnicima koji posluju manje od tri godine.

Uskoro i drugi stanar

Župan Željko Kolar uputio je čestitku Marku Kukecu, rekavši kako neće dugo biti sami, jer već imaju najavu drugog stanara koji bi se trebao pridružiti kroz sljedećih desetak dana
– Kad smo radili projekt Energetskog centra Bračak, planirali smo i ovaj dio za Poduzetnički inkubator, kao svojevrsnu pripremu za izradu Poduzetničkog inkubatora koji slijedi u Krapini. U Ministarstvo gospodarstva, obrta i poduzetništva aplicirali smo na natječaj projekt vrijedan 26 milijuna kuna. Tamo ćemo imati prostore za naše mlade poduzetnike koji će moći razvijati svoje ideje uz potporu ZARA-e kao institucije. Isto tako, tamo ćemo napraviti sinergiju između malih poduzetnika i veleučilišta i srednjih strukovnih škola, kao i ostalih gospodarstvenika koji će moći koristiti taj prostor. Prije svega, to će biti radione, gdje će biti 3D tehnologija i robotika. Ovaj dvorac Bračak živi od jutra do mraka, ovdje se stalno događaju seminari i edukacije i malo pomalo ćemo postati centar pameti i centar projekata energetske učinkovitosti ne samo Krapinsko – zagorske županije i Republike Hrvatske, nego i ovog dijela Europe – rekao je Kolar.
Prvi korisnik poduzetničkog inkubatora Marko Kukec rekao je kako je prepoznao ovu priliku i smatra da je ovo jako dobra investicija za razvoj mladih poduzetnika.
– Mi smo poduzeće koje se bavi informatičkom djelatnošću, izradom web stranica i održavanjem. Tu spadaju i druge informatičke djelatnosti – web marketing, razvoj aplikacije i sl. Pozivam sve mlade poduzetnike da se priključe i želim im mnogo uspjeha da uspiju u svojim idejama. Uskoro ću u ovim prostorima zaposliti još jednog radnika – rekao je Kukec.

Radionice za poduzetnike

Karolina Barilar iz ZARA-e rekla je kako se ZARA aktivno bavi privlačenjem i pronalaskom stanara, motivacijom i aktivacijom mladih i ostalih zainteresiranih za ulazak u svijet poduzetništva, pa su tako već održali jedan set radionica za poduzetnike početnike, na temu kako postati poduzetnik. Do kraja godine organizirat će još niz različitih radionica, a prva će biti 29. svibnja, gdje će ugostiti Poslovno – tehnološki park iz Graza i Poslovno – tehnološki park iz Celja, čiji će predstaviti govoriti o tome kako postati poduzetnik. (

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba