U podrumu dvorca Sveti Križ Začretje održana promocija prvijenca popularnog zagorskog rock benda

“Naša hiža je punknula” – pun pogodak La Gefa, album s kojeg mnogi već pjevuše i znaju riječi najvećih hitova

Objavljeno: 15.05.2017. Alen Brodar

Popularni kajkavski rock bend La Gef u subotu je u podrumu dvorca Sv. Križ Začretje pred više od stotinu gostiju, uzvanika i obožavatelja predstavio svoj prvi CD, album “Naša hiža je punknula”.

Parodijski stil

– Tek sada, kad je objavljen album, publika može vidjeti i doživjeti što to mi, zapravo, radimo. U glazbenom smislu, naše pjesme su kombinacija rocka, hard rocka, punka, ska pa čak i nekog “zagorskog folka”. Svaka ima drugačiji stil, ali kad preslušate album, onda se, vjerujem, vidi taj naš prepoznatljiv parodijski stil koji se kroz sve njih proteže – kaže frontman Ivan Kovačić, uz kojeg La Gef čine i gitarist Mario Piljek, trubač Miroslav Ciglenečki, basist Alan Ivčec, bubnjar Matej Petanjek te harmonikaš Marko Škvorc, a na promociji su im se na pozornici pridružili i drugi zagorski glazbenici koji su sudjelovali u stvaranju albuma – Branka Herceg, Robert Mihovilić, Antun Profeta, Nikola Tkalčević i Nikola Herceg.
La Gefu su svojim dolaskom podršku dali i njihovi prijatelji, popularni glazbenici iz Picksiebnera, Hladnog piva i Zadruge, dok su pak slavljenici sve prisutne počastili grahom i raznim pićima te su zahvalili svima koji su im pomagali od osnutka benda do danas, a posebno onima koji su im pomogli da ovaj CD ugleda svjetlo dana te da se organizira njegova promocija.

Kajkavsko – štokavski rječnik

Na albumu u izdanju diskografske kuće Aquarius Records nalazi se 11 pjesama, od kojih je njih devet već dobro poznato publici, s obzirom da je riječ o pjesmama koje su kroz protekle dvije godine u digitalnom izdanju izdavane kao singlice te osvajale prva mjesta na nacionalnim top listama, ali i top listama radio postaja iz Istre, Dalmacije, Bosne i Hercegovine pa čak i Crne Gore, što je posebno zanimljivo, ako se uzme u obzir da su pjesme La Gefa isključivo na kajkavskom jeziku. Inače, u sklopu CD-a nalazi se i naslovna knjižica u kojoj su objavljeni i tekstovi pjesama, kao i mali kajkavsko – štokavski rječnik u kojem se nalaze samo riječi iz pjesama s albuma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba