ZAGORJE, A NE MILANO: JACQUESOVO ODIJELO ZA NASTUP NA EUROSONGU DIZAJN JE HUGO BOSSA, NO SAŠIVENO JE U MODNOM SALONU “KÖNIG” U ĐURMANCU

Boris Pospiš: Kada me Jacques prvi puta zvao, rekao sam: “Sašit ćemo odijelo samo ako namjeravaš pobijediti”

Objavljeno: 13.05.2017. Jelena Jazbec

Nakon što je u drugoj poluzavršnoj večeri 62. natjecanja za pjesmu Eurovizije, održanoj u ukrajinskoj prijestolnici Kijevu, Jacques Houdek izborio ulazak u finale Eurosonga, uz njegove neupitne glasovne sposobnosti i atraktivan scenski nastup, pažnju je privukao i styling pjevača, koji prati njegov karakterističan modni izričaj.
No, jeste li znali da je Jacquesovo odijelo za nastup na ovom prestižnom pjevačkom natjecanju sašiveno u Hrvatskom zagorju, točnije, u Đurmancu?

Tajna je u preporukama

Naime, nedaleko od središta općine, još od 2002. godine, uspješno posluje Modni salon “König”, čiji je vlasnik 49-godišnji Boris Pospiš, krojač s dugogodišnjim iskustvom koji se, iako skroman i samozatajan, zaista ima čime pohvaliti. Već godinama šiva odijela i košulje po mjeri za brojne poznate Hrvate, a u njegov su salon kročile i neke internacionalne zvijezde. Pa ipak, imena svojih klijenata ne želi otkrivati, jer, kako kaže, ne bi htio nikoga posebno izdvajati, no naglašava kako su svi oni pronašli njega zahvaljujući preporuci dizajnerica Matije Vuice i Aleksandre Dojčinović, koje su oduševljene njegovim odijelima.
– Matiju Vuicu upoznao sam kada je došla u moj dućan koji sam svojevremeno imao u središtu Zagreba. Svidjelo joj se ono što radim, i tako me počela preporučivati svojim poznatim kolegama. Aleksandru Dojčinović sam pak upoznao zahvaljujući televiziji. Naime, nerijetko šivamo odijela za neke emisije, poput one HRT-ove “Volim Hrvatsku” – otkriva Pospiš, koji je krojački zanat izučio u Sloveniji i kasnije pokrenuo vlastiti posao, u koji se uključila i njegova 47-godišnja supruga Nadica, također krojačica.
– Istina je, i ja sam završila tu školu, ali sam svoje vještine usavršila upravo zahvaljujući svom suprugu, koji je pravi stručnjak – ističe Nadica Pospiš, te se prisjeća trenutka kada je saznala da će upravo ona i njezin suprug biti zaduženi za Jacquesov styling na Eurosongu.
– Sjećam se da mi je zvonio mobitel i vidim, nepoznat broj. Javim se, i s druge strane mi se čovjek predstavi kao Jacques Houdek i kaže mi da nas je preporučila njegova poznanica Dea Olup, vlasnica Wedding Cityja, te me zamoli da mu sašijemo odijelo za nastup na Eurosongu. Najprije sam pomislila: “Moš mislit’ da me zove Jacques” – smije se.
Ona i suprug, kaže, neko su se vrijeme nećkali hoće li prihvatiti takav zahtjevan posao, s obzirom na to da u salonu rade samo njih dvoje, no naposlijetku su pristali i Jacques je uskoro došao na dogovor u Đurmanec.
– Odmah je znao što želi, točnije, došao je sa skicom koju je izradio Marco Falcioni, glavni dizajner svjetski poznatog talijanskog modnog brenda Hugo Boss. Na nama je bilo da njegovu viziju pretvorimo u stvarnost. Jacques je još nekoliko puta došao na probu, a kada je prvi puta obukao sako i hlače, rekao je da je naprosto oduševljen, jer se već dugo nije tako dobro osjećao u nekoj odjeći – otkriva Pospiš, te dodaje kako su svaki detalj morali fotografirati i poslati dizajneru, i Jacques mu je već istog poslijepodneva poslao poruku kako je konačni proizvod izazvao i dizajnerovo oduševljenje.

“Sve mušterije jednake”

Podsjećamo, Jacques je nastupio u crnom odijelu – jedna strana je poput običnog sakoa, a druga poput kožnate jakne. Supružnici Pospiš otkrivaju kako uopće nije zahtjevna mušterija, vrlo je pristupačan u komunikaciji, a uoči odlaska u Ukrajinu, bio je jako uzbuđen.
Pitali smo ih i jesu li pratili Jacquesov nastup u poluzavršnici.
– Naravno da jesmo, ali mi od pjesme nismo čuli ništa. Samo smo napeto pratili svoj dio posla – je li styling savršen i stoji li sve kako treba – smiju se supružnici.
Boris Pospiš iznimno je optimističan, pa kaže kako očekuje da će upravo odijelo koje je on izradio, završiti u muzeju u Švedskoj, gdje se čuva odjeća svih pobjednika Eurosonga.
– Kad smo se prvi puta čuli, ja sam mu rekao: “Izradit ćemo ti odijelo samo ako namjeravaš pobijediti” – šali se.
Na kraju smo supružnike pitala i što je tajna njihova uspjeha.
– Tajna je u tome da je nama svaka mušterija jednako vrijedna, bilo da se radi o Jacquesu ili drugim poznatim pjevačima, glumcima, sportašima, televizijskim voditeljima, ili pak mladencima, kumovima, susjedima, ljudima iz naše okolice koji dolaze k nama i traže kvalitetan proizvod. Sve mušterije tretiramo jednako i ne dopuštamo si da nas bilo što impresionira – zaključuju Nadica i Branko Pospiš, željno iščekujući Jacquesov večerašnji nastup u finalu Eurosonga, kao, uostalom, i većina Hrvata.



JACQUES HOUDEK:

Eurosong je bio moj dugogodišnji san

Jacques Houdek svojom je pjesmom “My friend” u drugoj polufinalnoj večeri 62. izdanja Eurosonga izborio nastup u finalu. Uz Hrvatsku, za prolazak u završnicu borilo se još 17 zemalja, a Jacques se, vidno uzbuđen, svojim obožavateljima obratio putem videoporuke na Facebooku, poručivši: “Hvala svima, ovo smo napravili za Hrvatsku!”
Inače, pjevač je neposredno prije odlaska u Ukrajinu istaknuo kako je oduvijek sanjao nastup na tom prestižnom pjevačkom natjecanju.
– Eurosong je bio moj dugogodišnji san i svi u Hrvatskoj to znaju. Veliki sam obožavatelj još od kada sam bio dijete i ovo je jedinstvena životna prilika za mene. Jako sam sretan! – rekao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba