U klanječkoj “Predionici” završena investicija od 45 milijuna kuna

Dnevna proizvodnja povećana s 19 na 25 tona prediva i zaposleno 40 novih radnika

Objavljeno: 12.05.2017. mladenmandic

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sa saborskim zastupnikom Sinišom Hajdašem Dončićem i gradonačelnikom Klanjca Zlatkom Brlekom, posjetio je klanječku “Predionicu”, koja je završila investicijski ciklus vrijedan 45 milijuna kuna.

Godišnje 8500 tona više

Direktor “Predionice” Goran Iveković istaknuo je kako je investicija započela lani u kolovozu, a u sklopu investicije nabavljeni su novi strojevi, rekonstruiran je i dograđen proizvodni pogon te je dobiveno novih 2500 četvornih metara prostora.
– Povećali smo kapacitet s 19 tona na dnevnoj bazi, na 25 tona prediva, što je godišnje 8500 tona više. U posljednjih godinu dana otvoreno je novih 40 radnih mjesta, a zapošljavanje traje i dalje. U narednih mjesec – dva, planiramo zaposliti još deset osoba, a trenutno imamo 137 zaposlenih – istaknuo je Iveković.

Smanjena nezaposlenost

Župan Kolar naglasio je kako je ovo još jedan od mjesečnih, pa gotovo i tjednih primjera ulaganja u gospodarstvu tijekom protekle tri godine te da Županija pruža podršku od početka pa do kraja realizacije. Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek rekao je kako je ovom investicijom bitno smanjen broj nezaposlenih na području Klanjca i jedan je od čimbenika koji je grad Klanjec doveo u poziciju da u prošloj godini bude grad s najvećim smanjenjem nezaposlenosti u Hrvatskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba