Zagorski gospodarstvenici pomeli konkurenciju u Šibeniku

OMCO Croatia, Prostoria iz Pustodola Začretskog te obrt “Josip Pleško” najbolji u Hrvatskoj

Objavljeno: 05.05.2017. mladenmandic

U sklopu Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku, obrtnicima i gospodarstvenicima iz Krapinsko – zagorske županije dodijeljena su priznanja u tri kategorije. U konkurenciju za dodjelu priznanja ušli su svi poduzetnici koji su korisnici poticajnih mjera Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (potpore, krediti, poticanje ulaganja) u prošloj godini.

Devet kategorija

Od ukupno devet kategorija, obrtnici i gospodarstvenici s područja Krapinsko – zagorske županije osvojili su priznanja u tri kategorije. U kategoriji najboljeg velikog poduzetnika, priznanje je osvojila tvrtka OMCO Croatia iz Huma na Sutli, u kategoriji najboljeg srednjeg poduzetnika priznanje je osvojila “Prostoria” d.o.o iz Pustodola Začretskog, dok je priznanje u kategoriji najboljeg obrtnika priznanje dobila tvrtka “Josip Pleško” – obrada metala i trgovina iz Zaboka, a nagradu je preuzeo Davor Pleško. Svečanoj dodjeli priznanja prisustvovao je i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, koji je osobno uputio čestitke dobitnicima priznanja, a posebice onima iz Zagorja.

Gospodarstvo raste

– Ovo je jedan od onih trenutaka kad sam posebno ponosan što sam župan Krapinsko – zagorske županije, u ovom slučaju ponovno zbog naših poduzetnika i obrtnika, koji su ovdje u Šibeniku osvojili u devet kategorija čak tri prve nagrade, odnosno, jednu trećinu nagrada u konkurenciji poduzetnika i obrtnika iz čitave Hrvatske – rekao je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba