Proizvod Ilije Vešligaja

Zagorci dobili svoje prvo domaće registrirano pivo – Maher

Objavljeno: 27.04.2017. mladenmandic

Ilija Vešligaj, 32-godišnjak iz Zaboka, u svojoj kućnoj radinosti proizveo je pivo “Maher“, koje je prvo registrirano pivo u Zagorju. Predstavljanje svog prvog zagorskog piva održat će u utorak u “Pubu R“ u Zaboku, Prilaz dr. Franje Tuđmana, kod Regeneracije. Radi se o nepasteriziranom, nefiltriranom pivu najkvalitetnije izrade, s vrhunskim, i to isključivo prirodnim sastojcima.

– Pivo proizvodim kod kuće u Jakuševcu Zabočkom i trenutno je to oko 500-tinjak litara mjesečno, odnosno, oko tisuću boca. Pivo je sto posto prirodno jer ima samo četiri prirodna sastojka, a to su voda, slad, hmelj i kvasac. Slad nabavljam u Novoj Gradiški, a hmelj kupujem u Sloveniji. Pivo iz domaće radinosti ne može se uopće usporediti s onim iz većih pivovara kojeg svakodnevno kupujemo u trgovinama. Pivo ću u prvo vrijeme prodavati isključivo u svom kafiću, ali imam planove i da povećam proizvodnju i počinjem ga plasirati i u još neke ugostiteljske objekte diljem Zagorja – rekao nam je Ilija Vešligaj.

Na upit o recepturi i mogućnosti daljeg širenja, rekao je kako će više moći govoriti tek nakon što pivo od utorka bude u ponudi, nakon čega će biti voljan i za fotografiranje u svojoj mini pivovari u Jakuševcu Zabočkom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba