Hum na Sutli

Zvonko Jutriša: Ovaj sporazum nema veze s prelascima iz “tabora u tabor” i sličnim politikantstvom, već isključivo s projektima

Objavljeno: 26.04.2017. Alen Brodar

U Humu na Sutli danas je potpisan koalicijski sporazum za zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima. Nestranački kandidat Zvonko Jutriša, u utrci za svoj treći načelnički mandat, potpisao je sporazum s predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a Žarkom Tušekom, predsjednikom Općinske organizacije stranke Marijem Antonićem i nestranačkim kandidatom za krapinsko – zagorskog župana Dragutinom Ranogajcem.

– Ovo je koalicijski sporazum koji nas obvezuje na suradnju sada, i nakon izbora, u smislu kvalitetne suradnje na razini lokalne uprave te županijskih i državnih struktura vlasti. Sve to s ciljem postizanja još boljih rezultata jednom ozbiljnom sinergijom, u koju ne sumnjam da će biti ostvarena u narednom vremenu – rekao je Jutriša, dodajući da je riječ je o sporazumu između njega kao nezavisnog kandidata i HDZ-a, koji ga podržava.
– S listama za Općinsko vijeće izlazimo svaki samostalno, a za načelničku, odnosno zamjeničku ulogu izlazimo zajedno, ja kao nezavisni kandidat i gospođa Tanja Topić kao članica HDZ-a. Vjerujem u dobre rezultate i da ćemo nakon izbora napraviti novu priču koja će nas voditi daljnjim novim uspjesima – zaključio je Jutriša.

Široki konsenzus

Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Huma na Sutli i državni tajnik u ministarstvu gospodarstva, Mario Antonić, istaknuo je da su izrazito zadovoljni što su u korektnim razgovorima s aktualnim načelnikom postigli široki konsenzus o budućoj suradnji, sve s ciljem ostvarivanja projekata koji su ključni i prioritetni za općinu Hum na Sutli.
Zvonko Jutriša pritom je podržao još jednog nestranačkog čovjeka koji ima podršku HDZ-a i koalicijskih partnera, Dragutina Ranogajca, za krapinsko – zagorskog župana.
– Ovo današnje potpisivanje sporazuma samo potvrđuje ono što govorim cijelo vrijeme, a to je da sam čovjek koji okuplja ljude i posebno me veseli što je ovo prvo potpisivanje s nestranačkim čovjekom, gospodinom Jutrišom u općini Hum na Sutli, koji je do sada dokazao da ništa ne dolazi slučajno, da se uspjeh postiže samo ustrajnim radom. Vjerujem da ćemo u budućnosti zajedno učiniti puno dobrih stvari, ne samo ovdje za Hum na Sutli, već za cijelu županiju. Nakon 21. svibnja slijedi nam ogroman posao, kako naše Zagorje više ne bi propuštalo prilike – rekao je Ranogajec, dok se predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek nadovezao da ovaj sporazum karakterizira ono što je sam pokušavao promovirati kao čelnik stranke u proteklih nekoliko godina.
– Naša stranka mora po strani ostaviti sve podjele i okupljati kvalitetne ljude. Hum na Sutli je iznimno uspješna općina i u Zagorju treba stvoriti još nekoliko takvih općina. Hum simbolizira uspjeh temeljen na radu, odgovornosti i na odmaku od jeftinog politikantstva. Sve to je politika našeg kandidata za župana Dragutina Ranogajca i u tu se politiku savršeno uklapa i gospodin Jutriša. Zahvaljujem mu na prepoznavanju naše politike, mi smo prepoznali njegovu, i zajedno ćemo napraviti ono što nedostaje Humu na Sutli, u smislu infrastrukturnih projekata. Uvjeren sam u pobjedu načelnika Jutriše te da ćemo mi kao stranka, dati i svoj doprinos da Hum na Sutli postane još kvalitetnije mjesto za život, a potom i cijela Krapinsko – zagorska županija – zaključio je Tušek.
Na upit novinara o razlogu “promjene tabora”, budući da je do sada uživao podršku SDP-a, Zvonko Jutriša rekao je da to nije slučaj, jer on nije bio u nikakvom taboru.

“Što je zagorsko gospodarstvo bez Huma?”

– Ja sam bio nezavisni kandidat na prošlim izborima, a to sam i sada. Na prošlim izborima podržavao me SDP, sada me kao nezavisnog kandidata podržava HDZ. Mi smo najrazvijeniji dio Hrvatskog zagorja, kao mikrolokacija vjerojatno i cijele države, ali smo bili slijepo crijevo i na zapećku nečega što nismo smjeli biti – i kroz županijsku i kroz nacionalnu politiku. Prije svega mislim na infrastrukturu, koja je bitna za gospodarstvo, prije svega naše općine. Mi smo ovdje imali sva obećanja čovjeka koji je tada bio ministar u SDP-ovoj Vladi, da ćemo riješiti problem jedne obične ceste od 1,6 kilometara kroz našu poslovnu zonu. Nažalost, prošle su četiri godine, nije se desilo ništa. Nije se desilo ni na županijskoj razini, da se to barem proglasi županijskom cestom. Nije se prepoznalo što je bit priče i što je to gospodarstvo Huma na Sutli, koje hrani i nekoliko općina i gradova u okolici, a uz to debelo puni hrvatski proračun. Također, imamo prugu, ali nemamo ni jednog cuga na njoj, ni jedne kompozicije od Huma ili Rogateca do Krapine. Što nam onda znači pruga u koju smo investirali 40 milijuna kuna za obnovu? Možda ovaj sporazum netko gleda političkim očima, ali ovo nema veze s politikom, odnosno politikantstvom, već samo s projektima. Ja to tako gledam i vjerujem da ćemo u sinergiji s postojećom Vladom uspjeti realizirati – ne samo ono što nama treba kao općini, već ono što treba gospodarstvu koje čini 30 posto županijskog gospodarstva, pa i šire od toga – objasnio je Zvonko Jutriša.

– Ja ću se samo još kratko nadovezati, kako bi se ljudi mogli zapitati, što je zagorski turizam bez Termi Tuhelj, a pogotovo, što je zagorsko gospodarstvo bez Huma na Sutli – poručio je Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba