Knjiga fra Gordana Propadala

Priča o zanimljivom životnom putu intrigantne francuske književnice George Sand

Objavljeno: 26.04.2017. zagorjeinternational

U izložbenoj dvorani Gradske knjižnice u Klanjcu, predstavljena je knjiga fra Gordana Propadala “George Sand i katolicizam”. To je diplomski rad fra Gordana Propadala sa studija francuskog i latinskog jezika na Sveučilištu u Strasbourgu, koji je dan čitateljima na čitanje i razmatranje, zahvaljujući iznimnom trudu Verice Jačmenice – Jazbec, koja je knjigu uredila te je predstavila klanječkoj književnoj publici.
– George Sand je dobar dio svog života tražila Boga. Činila je to ne samo svojom potrebom i znatiželjom, već i zahtjevom svoga sveopćeg, genetskog i ljudskog koda – istaknula je urednica knjige.
O zanimljivom životnom putu ove intrigantne francuske književnice i žene govorio je i autor, dotaknuvši se njezinih obiteljskih korijena, djetinjstva, mladenačkih dana provedenih u samostanu te kasnijeg liberalnog načina života i kritike Katoličke crkve. U glazbenom programu nastupio je Ivica Kontent, bariton, član Opere HNK. Autoru, urednici i brojnoj publici zahvalili su se predsjednik OMH u Klanjcu Nikola Benković te inicijator ovog događaja Nikola Filko, dok je predstavljanje vodila Snježana Horvatin. Ovaj događaj organizirali su Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu i Kulturni centar Klanjec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba