Novac za zagorske udruge

“Krapinsko – zagorska županija jača je upravo zahvaljujući radu civilnog društva”

Objavljeno: 26.04.2017. Jelena Jazbec

Predstavnicima 66 zagorskih udruga u Maloj dvorani krapinskog Pučkog otvorenog učilišta dodijeljeni su ugovori o financiranju programa i projekata u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama, ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva.
Krapinsko – zagorska županija u tu je svrhu osigurala ukupno 610 tisuća kuna, natječaj je trajao od 13. siječnja do 15. veljače, a kako je istaknula zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, prijavilo se 66 udruga, koje su prošle administrativnu provjeru i sve one ostvarile su pravo na financiranje.

Najviše 25 tisuća kuna

Udrugama je dodijeljeno od 1500 do 25 tisuća kuna, a najviše novca dobile su Udruga invalida Donja Stubica, za program rada u 2017. godini, Udruga slijepih Krapinsko – zagorske županije, za projekt “Uzajamnost, razumijevanje i ravnopravnost”, Udruga distrofičara Krapina iz Gornjeg Jesenja, za projekt “Jednaki u zajednici”, Stub klub Multimedijalni centar Donja Stubica, za program rada u 2017. godini i Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije, za projekt “Ruka nade”.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je kako članovi udruga daju poseban “štih” svemu što se radi na području županije te pokazuju da Zagorci imaju veliko srce, i nije im problem žrtvovati vlastito vrijeme za druge, ne tražeći ništa zauzvrat. Dodao je i kako je Krapinsko – zagorska županija jača upravo zahvaljujući radu civilnog društva.

Zahvala Županiji

U ime predstavnika svih udruga, Županiji se zahvalila predsjednica Društva multiple skleroze KZŽ, Nada Smrekar.
– Hvala vam što brinete za nas, ne samo financijski, nego ste nam potpora i na druge načine. Dovoljan je jedan telefonski poziv i vi ste tu za nas – rekla je Smrekar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba