Lokalni izbori u Donjoj Stubici

Juraj Srebačić ima podršku HSSK-a za gradonačelnika, no ipak kao nezavisni

Objavljeno: 26.04.2017. mladenmandic

Podršku Hrvatske stranke svih kajkavaca za gradonačelnika Donje Stubice imat će aktualni gradonačelnik Juraj Srebačić, no ipak kao nezavisni kandidat. On bi tu dužnost trebao obnašati volonterski. Kandidat za njegovog zamjenika bit će Miljenko Hrenek, predsjednik Gradske organizacije HSSK-a, koji bi funkciju zamjenika gradonačelnika trebao obnašati profesionalno.
Juraj Srebačić rekao je kako se odlučio na kandidaturu ocijenivši da je u tri mandata na čelu Donje Stubice napravio puno, te kako ima još projekata koji su u tijeku, poput ceste u Hruševcu i sanacije Dječjeg vrtića, koji bi trebali biti realizirani u idućem mandatu. Što se tiče njegovog isključenja iz HDZ-a, rekao je kako ga se nije moglo isključiti jer je on dan ranije već podnio ostavku.

“Sam sam dao ostavku u HDZ-u”

– U vezi tvrdnji da sam se ja šlepao na račun HDZ-a, činjenica je da sam na izborima dobivao oko 1200 glasova, a HDZ oko 700 – rekao je Juraj Srebačić. Miljenko Hrenek rekao je kako je Hrvatska stranka svih kajkavaca odlučila podržati Srebačića kao svog kandidata ocijenivši da je u proteklom razdoblju puno napravljeno u Donjoj Stubici, a da on sa svojim iskustvom i kontaktima može pridonijeti daljnjem razvoju Stubice. Hrenek se osvrnuo i na slučaj Dječjeg vrtića, rekavši da je još u studenome bila spremna sva dokumentacija za njegovo kandidiranje na fondove, ne želeći optuživati što do toga nije došlo, rekavši tek da sve jasno piše u dokumentima.

Babić popustio

Konferenciji je bio nazočan i predsjednik HSSK-a Nedjeljko Babić koji nam je prije nekoliko dana rekao kako će se, želi li podršku HSSK, Srebačić morati učlaniti u stranku, no očito je kako je u izbornoj kombinatorici u onome što dobiva, a što gubi na kraju morao popustiti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba