Prihvaćen projekt od 16 mil. eura

U Krapini će se graditi 26 kilometara cjevovoda za odvodnju i uređaj za pročišćavanje

Objavljeno: 25.04.2017. mladenmandic

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović bio je u Vladi RH na sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata. Na dnevnom redu, kao prijedlog za uvrštavanje na listu strateških projekata, bio je i projekt “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracija Krapina”. Projekt je jednoglasno prihvaćen. Kako ističe Gregurević, navedenim projektom u prvoj fazi trebalo bi se izgraditi novih 26 kilometara cjevovoda te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Procijenjena vrijednost projekta u prvoj fazi je oko 16 milijuna eura, od čega bi se veći dio trebao financirati iz EU fondova. Natječaj bi se trebao raspisati do konca ove godine.

Podsjetimo, aglomeraciju Krapina, koja je podijeljena u dvije faze, Zoran Gregurović predstavio je u ožujku na krapinskom sastanku gradonačelnika i načelnika. Objasnio je da u prvoj fazi obuhvaća samo područje Krapine, dok su u drugoj fazi planirane i susjedne općine – Đurmanec, Jesenje i Radoboj. Prva faza trebala bi se raditi do 2018., a druga do 2023. godine.
– Što se tiče prve faze, trenutno imamo oko 1800 priključaka na sustav odvodnje i oko 35 kilometara cjevovoda vezanih za odvodnju, a očekuje se novih nešto više od 2600 priključaka i još 17 kilometara novih kolektorskih vodova, zajedno s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda koji je projektiran za ekvivalent od 14.500 stanovnika s mogućnošću dodatnog proširenja, kada će se priključivati i druga faza. Imamo ishođene sve građevinske dozvole i ostalu potrebnu dokumentaciju, u tijeku je rješavanje imovinsko – pravnih odnosa, prava služnosti i izvlaštenja, kao i otkup zemljišta za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji bi trebao biti u Gornjoj Pačetini, uz granicu s općinom Sveti Križ Začretje. Procijenjena vrijednost za prvu fazu je 16 milijuna eura, a zajedno s drugom fazom 23 milijuna eura. Paralelno s rješavanjem imovinsko – pravnih odnosa priprema se i natječajna dokumentacija, kako bi se po rješavanju vlasničkih pitanja moglo odmah aplicirati na fondove – rekao je tada Gregurović, zaključivši kako očekuje da će se imovinsko – pravni odnosi riješiti najkasnije do kraja godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba