DAN GRADA PREGRADE

Gradonačelnik Vešligaj: U Pregradu je u tri godine došlo 75 milijuna kuna novih investicija, a protekla godina bila je najuspješnija

Objavljeno: 23.04.2017. Jelena Jazbec

Mimohodom povijesnih vojnih postrojbi ulicama grada, započela je svečana proslava Dana grada Pregrade, koja se tradicionalno obilježava na Bijelu nedjelju. Nakon svete mise, postrojbe su se okupile ispred zgrade gradske uprave, gdje su se prijavile pregradskom gradonačelniku Marku Vešligaju, a zatim se u koloni uputile prema gradskom groblju, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod križa.

Transparentnost i otvorenost

Program proslave nastavljen je svečanom sjednicom u vijećnici. Otvorio ju je predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Šorša, a nakon njegova obraćanja, prikazan je film o najvažnijim projektima u gradu Pregradu u protekle četiri godine, s naglaskom na 2016. godinu.
– Slika govori više od riječi, a upravo smo zato i napravili ovaj film. Kao najvažnije obilježje grada Pregrade, istaknuo bih transparentnost i otvorenost u radu, te svakodnevni pristup ljudima. Po tome smo poznati u cijeloj Hrvatskoj. Ponosan sam na četiri ključna projekta: energetsku obnovu Dječjeg vrtića “Naša radost”, dovršetak izgradnje Područne škole u Stipernici, izgradnju vodospreme Vinagora te energetski učinkovite javne rasvjete. Prijavljeno je i nekoliko projekata na EU fondove, poput kulturnog centra, reciklažnog dvorišta i eko bazena. U Pregradu je u protekle tri godine došlo 75 milijuna kuna novih investicija. U nekim mjesnim odborima napravili smo neke stvari koje su ljudi godinama samo sanjali. Rekao bih da je protekla godina bila najuspješnija za grad Pregradu – istaknuo je gradonačelnik Vešligaj.
Prisutnima su se obratili i Marta Hercigonja, dječja gradonačelnica; klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, u ime zagorskih gradonačelnika i načelnika; Franc Škufca, župan općine Žužemberg; Vlasta Hubicki, predsjednica Županijske skupštine; Željko Kolar, krapinsko – zagorski župan.

Završetak “Kostelske pištole”

Velikoj proslavi Dana grada, koji je obilježio 20 godina postojanja, prisustvovao je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.
– Gradonačelnika Marka Vešligaja i mene veže dugogodišnje prijateljstvo i mogu reći da on vrijednosti koje nosi, ujedno ih i živi. Sukus njegova rada je briga za čovjeka i ostvarivanje boljih uvjeta života za svakog građanina. Srce mi je ispunjeno što danas mogu biti ovdje i čestitati vam Dan grada, a Marku jedino mogu poželjeti mnogo uspjeha i sreće – istaknuo je Bernardić.
Građani Pregrade protekla su dva dana uživali u zabavnom programu u šatoru na Trgu Gospe Kunagorske. Danas je podijeljen besplatni gulaš, uz nastup Ansambla Kajtoneri, a program se u poslijepodnevnim satima seli kraj kapele sv. Stjepana u Kostel, gdje će kuburaši pucanjem obilježiti završetak manifestacije “Kostelska Uskrsna pištola”.



Dodijeljena javna priznanja

Gradonačelnik Marko Vešligaj je u sklopu svečane sjednice dodijelio javna priznanja povodom Dana grada. Zahvalnice Grada Pregrade dobili su Damir Cajhen, Milko Peer, Tomislav Bolarić, Božidar Vešligaj, Tomislav Horvat, vlč. Dragutin Gereci, Krunoslav Zver, William Petanjko, Branko Špoljar, Udruga uzgajatelja malih životinja “Zagorje” i Kuburaško društvo “Stara kubura” Stipernica. Diplome Grada Pregrade otišle su Civilnoj udruzi građana Pregrade, Mariji Vincelj, Šahovskom klubu Pregrada, Udruzi za promicanje sportsko – rekreativnih aktivnosti Pregrada te Društvu Gotra Logistika d.o.o. Plaketu Grada Pregrade dobili su Zavod za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije, Josip Stanjko i Zvonko Koprivnjak. Nagrada za najvolontera dodijeljena je Ivanu Krogu, dok je povelja počasnog građanina Grada Pregrade dodijeljena Dragutinu Kamenskom. On se prisutnima obratio u ime svih nagrađenih.
– Ovo je posebna prilika da zahvalimo svima koji su svojim radom omogućili da Pregrada bude ono što je danas, i iskreno vjerujem da ćemo i dalje raditi na tome da uspjeh Pregrade i našeg kraja bude još veći – rekao je Kamenski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba