OVOG VIKENDA “ZELENA ČISTKA”

U akciju čišćenja divljih odlagališta otpada uključit će se građani Klanjca, Pregrade i Radoboja

Objavljeno: 20.04.2017. Jelena Jazbec

Ovog vikenda provodi se Zelena čistka, akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, u koju će se uključiti gradovi Klanjec i Pregrada te općina Radoboj.
Grad Klanjec i Eko udruga “Japica” pozivaju sve građane i članove klanječkih udruga da se uključe u već tradicionalnu ekološku akciju. Okupljanje građana koji žele sudjelovati u akciji je u subotu u devet sati na Trgu Antuna Mihanovića, s kojeg se kreće prema kapelici sv. Florijana. Potrebno je ponijeti radnu odjeću i obuću, prikladan alat, poput primjerice trsnih škara i grablji, ali najbitnija je, kažu organizatori, dobra volja. Uz druženje i okrjepu, završetak akcije planiran je za 12 sati. U slučaju lošeg vremena, akcija se odgađa. U ponedjeljak će se u Zelenu čistku uključiti i učenici i djelatnici klanječke Osnovne škole Antuna Mihanovića.
Zelena čistka na području grada Pregrade počinje također u subotu u 10 sati, a akcije će se odvijati u 10 mjesnih odbora. Zborno mjesto MO Pregrada je parkiralište ispred gradske uprave. Žitelji MO Stipernica okupit će se ispred vatrogasnog doma, u Benkovu je zbirno mjesto kod brvi, a u Bušinu kod skretanja za Hercigonju. MO Vinagora okupit će se kod Valeka, MO Plemenšćina kraj kapele sv. Ane, MO Gorjakovo i MO Cigrovec kod igrališta, a MO Kostel kod škole. Za MO Sopot još nije određeno zbirno mjesto. Grad će osigurati rukavice, vreće i osvježenje, a po završetku akcije, kod Planinarskog doma na Kunagori organizirano je druženje za sve sudionike.
U akciju će se uključiti i žitelji općine Radoboj. Okupljanje je u subotu u osam sati u središtu Radoboja, a sa sobom je potrebno ponijeti rukavice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba