USPJEŠNA ATLETIČARKA

Jelena Brezak iz Bedekovčine kvalificirala se na Svjetsko prvenstvo u trailu

Objavljeno: 20.04.2017. Jelena Jazbec

Jelena Brezak iz Bedekovčine kvalificirala se na Svjetsko prvenstvu u trailu koje će se 10. lipnja održati u Italiji. Naime, Brezak je nastupila na međunarodnoj trail utrci “100 milja Istre”, gdje je osvojila prvo mjesto među hrvatskim natjecateljima, te treće mjesto ukupno, što joj je osiguralo pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu.
Već petu godinu zaredom utrka “100 milja Istre” priznata je od strane Međunarodne trail organizacije, a ove godine sudjelovalo je 1300 natjecatelja iz 37 zemalja. Uključuje četiri utrke različitih dužina: 170 kilometara, 108 kilometara, 69 kilometara i 42 kilometra. J. Brezak se već niz godina razvija kao atletičarka u disciplini trčanje na duge staze, planinsko trčanje, maraton i ultramaraton, te je u Hrvatskoj poznata kao trail trkačica koju često viđamo na postoljima.
Trail je relativno mlada disciplina, koju Hrvatski atletski savez priznaje tek od ove godine, ali organizacija traila u Hrvatskoj ima višegodišnju tradiciju. Jelena se u toj disciplini natječe od samog nastanka, a prošle godine je prvi puta nastupila na Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba