Impressum  | Oglašavanje
Prijava |  Registracija

Aktualno

USPJEŠNA ATLETIČARKAJelena Brezak iz Bedekovčine kvalificirala se na Svjetsko prvenstvo u trailu

20. travnja, 2017. | autor Jelena Jazbec
Jelena Brezak iz Bedekovčine kvalificirala se na Svjetsko prvenstvo u trailu
Sport

Jelena Brezak iz Bedekovčine kvalificirala se na Svjetsko prvenstvu u trailu koje će se 10. lipnja održati u Italiji. Naime, Brezak je nastupila na međunarodnoj trail utrci “100 milja Istre”, gdje je osvojila prvo mjesto među hrvatskim natjecateljima, te treće mjesto ukupno, što joj je osiguralo pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu.
Već petu godinu zaredom utrka “100 milja Istre” priznata je od strane Međunarodne trail organizacije, a ove godine sudjelovalo je 1300 natjecatelja iz 37 zemalja. Uključuje četiri utrke različitih dužina: 170 kilometara, 108 kilometara, 69 kilometara i 42 kilometra. J. Brezak se već niz godina razvija kao atletičarka u disciplini trčanje na duge staze, planinsko trčanje, maraton i ultramaraton, te je u Hrvatskoj poznata kao trail trkačica koju često viđamo na postoljima.
Trail je relativno mlada disciplina, koju Hrvatski atletski savez priznaje tek od ove godine, ali organizacija traila u Hrvatskoj ima višegodišnju tradiciju. Jelena se u toj disciplini natječe od samog nastanka, a prošle godine je prvi puta nastupila na Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

Podijelite na društvenim mrežamaShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

Komentari