Puca li ljubavna idila?

Babić uvjetuje Srebačiću podršku na izborima pristupnicom stranci, no ovaj neće ni čuti za to

Objavljeno: 20.04.2017. mladenmandic

Nakon što se HDZ u Donjoj Stubici odlučio za stranačko pomlađivanje i za gradonačelnika, umjesto dosadašnjeg dugogodišnjeg gradskog čelnika u tri mandata, od 2005. godine, Jurja Srebačića, kandidirao Luku Tepeša, a za njegova zamjenika Roberta Glivara, Srebačića će u njegovoj kandidaturi za četvrti gradonačelnički mandat podržati Hrvatska stranka svih kajkavaca Nedjeljka Babića. Predsjednik ogranka HSSK-a Donje Stubice Miljenko Hrenek bit će pak kandidat za zamjenika općinskog načelnika. Babić nam je potvrdio kako će Srebačić biti njihov kandidat i kako će HSSK ići i s listom za Gradsko vijeće.

“Nezavisni kod nas ne prolaze”

– Ovih dana sastat ću se sa Srebačićem kako bi potpisao pristupnicu našoj stranci. Srebačića ćemo podržati i on će sigurno potpisati pristupnicu i postati član stranke. Nikakvi nezavisni kandidati kod nas ne prolaze i ne dolaze u obzir – bio je jasan Nedjeljko Babić.
I dok jedan šumom, drugi drumom. Na upit uvjetuje li Babić svoju podršku njegovoj kandidaturi za gradonačelnika pristupnicom stranci, Srebačić nam je odgovorio:
– Na izbore idem isključivo kao nezavisni i nestranački kandidat uz podršku HSSK-a, a ne kao njihov član i to je s moje strane konačna odluka. Meni nitko ništa ne može uvjetovati. Uostalom, sve smo već dogovorili, a počeli smo i s tiskanjem predizbornih plakata, pa mi nije jasno oko čega se sada diže bura – rekao nam je još uvijek aktualni gradonačelnik Juraj Srebačić.

Filtriranje kandidata

Inače, Nedjeljko Babić nam je ispričao i kako su njegovoj Hrvatskoj stranci svih kajkavaca prišli i neki nezadovoljnici iz Zagorske stranke iz Zaboka, na čelu s Rajkom Bartolinom, koji su se već uključili u predizbornu kampanju. Potvrdio nam je i svoju sigurnu kandidaturu za župana, no još “filtrira” kadrove za kandidate za mjesta dožupana te za Županijsku skupštinu. Dodao je i kako sa svojim kandidatima namjeravaju na lokalne izbore izaći u svim zagorskim gradovima i općinama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba