Ovog vikenda počinje GFUK

Festival otvaraju “Gospođica iz Maxima”, izložba “10 godina GFUK-a” i Only Friends & Family

Objavljeno: 19.04.2017. zagorjeinternational

Ovog vikenda počinje 10. jubilarni Glumački festival u Krapini. Ovogodišnje izdanje donosi najatraktivnije naslove do sada, a tu su i brojna iznenađenja, popratna događanja te gostovanja. U petak u 18 sati na katu POU Krapina otvorit će se skupna izložba “10 godina GFUK-a”, Filatelističkog društva “Zaboky”, u sklopu koje će biti izložene kuverte i prigodni žigovi vezani uz proteklih 10 godina Festivala, kao i plakati i fotografije predstava koje sudjeluju na 10. GFUK-u te portreti osoba kojima je Festival bio posvećen kroz proteklih 10 godina, sve autorska djela Stjepana Đukića Pište.

Zagorski OPG-ovi

U Festivalskoj dvorani u Krapini bit će izvedeno osam predstava, a ovog vikenda su na rasporedu tri. Prvog dana Festivala, u petak u 20 sati, igrat će predstava ZGK Komedija “Gospođica iz Maxima”, autora Georgesa Feydeau. Posjetitelji će na dan otvorenja na vanjskom prostoru ispred Festivalske dvorane moći kušati i proizvode zagorskih OPG-ova, a nakon predstave, koncert će održati bend Only Friends & Family. U subotu u 20 sati Teatar Exit nastupit će se predstavom “Balon”, autora Mate Matišića. Također, u subotu će se u Maloj dvorani POU, s početkom u 22 sata, igrati predstava KG Lectiruma “Shirley Valentine”, autora Willya Russella. U nedjelju u 16 sati igrat će dječja predstava “Pepeljuga”, u izvedbi kazališta Trešnja.

Predstave po Zagorju

GFUK i ove godine, osim u Krapini, gostuje i diljem Zagorja. Tako će se u nedjelju u Zlatar Bistrici održati predstava “Istina”, Kulturne udruge “Glumci u Zagvozdu” i HNK-a Zadar. Također, u nedjelju će Kulturna udruga GFUK odigrati predstavu “Nikad nije prekasno”, autora Ladislava Prežigala u Humu na Sutli. Sve predstave počinju u 20 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba