Potpisani ugovori s korisnicima

Županija osigurala 878 tisuća kuna za financiranje 163 projekta s područja kulture

Objavljeno: 18.04.2017. zagorjeinternational

U Svetom Križu Začretju potpisani su ugovori s korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu temeljem Javnog poziva Krapinsko – zagorske županije za program javnih potreba u kulturi u 2017. godini. Ugovore je korisnicima uručio Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Svi zajedno imamo obvezu štititi našu kulturu i baštinu. Veseli me što je današnje potpisivanje ugovora s korisnicima potpora u kulturi kao svojevrsna uvertira promociji “Enciklopedije Hrvatskoga zagorja”, prve enciklopedije o KZŽ u povijesti, na kojoj je radilo 138 stručnjaka tijekom protekle dvije i pol godine – rekao je župan Kolar, dodavši da će promocija biti održana 24. travnja u Termama Tuhelj, s početkom u 19 sati.
Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da je na Javni poziv pristigla 181 prijava.
– Po završetku natječaja odobreno je financiranje 163 projekta u ukupnom iznosu od 878 tisuća kuna. Financirat će se 95 projekata s područja manifestacija u kulturi, s ukupno 450 tisuća kuna, 39 projekata s područja izdavaštva, sa 135 tisuća kuna i 29 projekata s područja obnove spomeničke baštine, s 293 tisuće kuna – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.
Potpisivanju ugovora nazočio je i načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba