GP Gruškovje – Macelj

Za ulazak u Hrvatsku automobili čekaju dva i pol, a autobusi i kamioni i do četiri sata

Objavljeno: 14.04.2017. mladenmandic

Zbog pojačanog priljeva vozila i pojačane kontrole, tijekom cijelog dana očekuju se gužve i moguća su višesatna čekanja na svim graničnim prijelazima sa Slovenijom. Prema podacima iz Hrvatskog autokluba, na izlazu iz Slovenije, na Graničnom prijelazu Gruškovje, vozači automobila trenutno čekaju oko dva i pol sata, dok teretna vozila i autobusi čekaju i do četiri sata.
Kako nam je rekao šef smjene Postaje granične policije na Maclju Dražen Štefanić, u Hrvatsku se na Maclju trenutno ulazi na tri ili četiri trake, te na jednu traku za teretna vozila i autobuse. Kako je Granični prijelaz Gruškovje udaljen od Maclja 800-tinjak metara, na ulaz u Hrvatsku osobni automobili, kad prođu slovensku granicu, čekaju najviše do pet minuta, dok za autobuse i kamione čekanja nema.
Kako najavljuju iz HAK-a, osim na graničnim prijelazima, gužve se, osobito u poslijepodnevnim satima, očekuju i na autocesti Zagreb – Split – Ploče, Rijeka – Zagreb u smjeru mora, te autocesti Bregana – Lipovac u smjeru istoka. Slično će biti i na Ličkoj magistrali, Jadranskoj magistrali, kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i Dalmaciji. Velike gužve, posebice na graničnim prijelazima na izlazu iz Hrvatske, također se očekuju i na Uskrsni ponedjeljak, a posebno će biti izražen sredinom i krajem dana, zbog povratka ljudi svojim domovima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba