KRAPINSKE TOPLICE

Održana još jedna radionica kuhanja u sklopu projekta “Zdravo i fino”

Objavljeno: 14.04.2017. zagorjeinternational

U sklopu trećeg ciklusa projekta “Zdravo i fino”, Društvo Naša djeca Zabok u Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice održalo je radionicu zdravog kuhanja. Naime, u Centru za odgoj i obrazovanje, u sklopu Zdravstvenog i građanskog odgoja i preventivnog programa, u Kabinetu za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada, provode se slični sadržaji, u sklopu kojih učenici pripremaju obroke, uz stručno vodstvo učitelja i poznatih kuhara iz naše županije.

Grickalice i desert

Radionica zdravoga kuhanja DND-a Zabok nastavak je dobre prakse koju Centar provodi za svoje učenike. Naime, određene poteškoće u prehrani prisutne su kod djece s teškoćama, što predstavlja izazov u odabiru namirnica, pripremi i konzumaciji hrane.
Radionicu je ovog puta vodila volonterka DND-a Zabok i asistentica u radionicama zdravoga kuhanja koje se provode s članovima Dječjega gradskog vijeća DND-a, Danijela Sović. Djeca su s volonterima DND-a, Vjekoslavom Flegarom i Ivanom Jurina, voditeljicom Projekta Jasenkom Borovčak i uz veliku podršku učitelja Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, pripremali zdravi domjenak. Za početak su pripremali sendviče s dva zdrava namaza – namazom od slanutka i namazom od suncokreta s medvjeđim lukom, koja su ukrašavali povrćem te odmah degustirali. S obzirom na to da djeca vole grickalice, pripremale su se i zdrave varijante grickalica od tostiranih badema i sjemenki suncokreta. Za desert, napravljeni su voćni ražnjići, kuglice od orašida i suhog voća te čokoladni smoothie.

Usvajanje zdravih navika

– Djeca, učitelji i roditelji koji su sudjelovali u radionici pripreme zdravog domjenka izrazili su zadovoljstvo svime što su degustirali, stoga je ova radionica doprinijela usvajanju zdravih prehrambenih navika i promicanju zdrave prehrane u svakodnevnom životu – zaključio je ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Antun Zupanc.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba