Sjednica krapinskog Gradskog vijeća

“Zajedno smo radili za boljitak grada, da Krapina bude bolja i ljepša – neka i kampanja bude fer i korektna”

Objavljeno: 12.04.2017. Alen Brodar

Posljednja sjednica Gradskog vijeća Krapine, održana u utorak bila je prilika da se rezimira što je ovaj saziv napravio u četiri godine. Iako je predsjednik Gradskog vijeća Željko Pavić naknadno uvrstio na dnevni red točku razno upravo za tu namjenu, već pod prvom točkom (Pitanja i prijedlozi) javio se Nenad Sikirica (HNS), koji je rekao da je bila uspješna kohabitacija, da je Gradsko vijeće donosilo sve odluke, kao i gradski proračun te da je gradonačelnik te odluke provodio.

“Glave skup”

– Stoga kampanja koja nadolazi uistinu ne treba biti prljava, već neka bude fer. Pokazali smo da uistinu možemo staviti “glave skup” za boljitak grada, pa bi bilo deplasirano da sada počnu prljave igre – rekao je Sikirica.
Krenulo se potom po dnevnom redu, a treća točka bila je godišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna za 2016. godinu.
– Ostvareni su ukupni prihodi od 45,4 milijuna kuna, od čega se 38,8 milijuna kuna odnosilo na Grad, a ostatak od 6,6 milijuna na decentralizirane funkcije, odnosno korisnike proračuna. Ostvareno je 99,8 posto plana proračuna, što govori da se uistinu dobro planiralo. Od toga je 19,8 milijuna kuna prihoda bilo od poreza na dohodak. Što se pak rashoda tiče, oni su također u skladu s planiranim. Ostvarili smo i višak od 4,8 milijuna kuna, od kojih je 4,2 milijuna već u proračunu za 2017. godinu – pojasnio je ukratko gradonačelnik Zoran Gregurović, nakon čega je izvještaj prihvaćen jednoglasno.
Od zanimljivijih točaka bile su i 18. i 19., koje su se ticale prijedloga Odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja u rekonstrukciju i prenamjenu zgrade u Magistratskoj ulici 13 te dijela zgrade Pučkog otvorenog učilišta Krapina, u Kulturni centar Krapina.
– Kod zgrade u Magistratskoj 13, odnosno zgrade stare Elektre, tu suglasnost moramo dati radi mogućnosti prijave za natječaj, kako bi se ona obnovila i kako bi se mogla prenamijeniti u Turističko – informativni centar i Društveni dom. Postoji mogućnost i da se kroz pet godina, ako prođe na aplikacije, njeno prizemlje prenamijeni i za potrebe gradskog vrtića koji je u neposrednoj blizini – objasnio je gradonačelnik Gregurović, dodajući da se isto treba učiniti i za postojeću zgradu uz Festivalsku dvoranu, u kojoj će biti isti najavljeni sadržaj – moći će je koristiti mladi i gradske udruge, samo se zbog lakše aplikacije na natječaj iz mjera ruralnog razvoja mora promijeniti njezin naziv.
Pod točkom razno prvi se za riječ javio predsjednik Gradskog vijeća Željko Pavić, koji je i tražio da se ona uvrsti na dnevni red.

Konstruktivan rad

– Gospodin Sikirica rekao je odmah na početku sjednice otprilike ono što sam želio i ja reći za kraj ovog saziva. Radili smo konstruktivno i samo u jednom cilju – da Krapina bude bolja i ljepša. Želim svima zahvaliti na četverogodišnjoj suradnji, u nadi da ćemo i dalje, bez obzira u kojem sastavu, raditi u najmanju ruku tako dobro kao što smo radili do sada. Uvijek sam nas zamišljao kao tim, a timovi rade skladno. Smatram da su koordinacije koje smo imali izvan sjednica Gradskog vijeća bile pun pogodak i nadam se da će tu praksu nastaviti i budući gradonačelnici i buduća Vijeća. Što se pak kampanje tiče, želim da prevlada razum. Puno smo puta govorili da smo stavili glave skupa. Nadam se da se sada neće blizina tih glava zloupotrijebiti i da će se nečije glave “potopiti pod vodu”. Priželjkujem svima konstruktivnu kampanju, bez podvala, vrijeđanja i laži. Hvala vam još jednom na suradnju – zaključio je Pavić. Javio se za riječ i gradonačelnik Gregurović, koji je također svima zahvalio na korektnoj suradnji.
– Naravno, bilo je svijetlih i manje svijetlih trenutaka, ali kao i u braku, nije baš uvijek sve čarobno. No radilo se za dobrobit svih građana. Mali smo grad, i ja želim da nakon ove kampanje svi možemo pogledati jedni drugima u oči – zaključio je gradonačelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba