Festival matematike

Na trećem Mathfestu sudjeluje 476 učenika u 119 ekipa

Objavljeno: 12.04.2017. zagorjeinternational

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, danas je otvorila festival matematike Mathfest, koji se treću godinu održava u Termama Tuhelj. Petek je pozdravila okupljene učenike, učitelje i ravnatelje te tom prilikom istaknula kako je Mathfest u tri godine napravio veliki iskorak u popularizaciji matematike.
– Krapinsko – zagorska županija podržava i potiče osnovne i srednje škole, pa i vrtiće, u njihovom radu s darovitom djecom. Mislim da smo svi zajedno učinili stvarno puno što pokazuje i ova dvorana ispunjena mladim ljudima koji s nestrpljenjem očekuju početak natjecanja – poručila je zamjenica župana.
Sudjeluje 476 učenika u 119 ekipa te 112 mentora, koji dolaze iz Stubičkih Toplica, Huma na Sutli, Radoboja, Zaboka, Krapinskih Toplica, Budinšćine, Klanjca, Bedekovčine, Krapine, Oroslavja, Pregrade, Desinića, Đurmanca, Konjščine, Marije Bistrice, Koprivnice, Zagreba, Mača, Zlatar Bistrice, Kumrovca, Mihovljana, Petrinje, Čazme, Velikog Trgovišća i Tuhlja. Treći Mathfest organizira novoosnovana udruga MathKaj, stoga je sve prisutne pozdravila i predsjednica udruge MathKaj Ančica Slaviček.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba