25 godina hrvatske nastave

Zagorje Brass Quintet nastupio u Stuttgartu

Objavljeno: 11.04.2017. mladenmandic

Zagorje Brass Quintet svojom je svirkom u Vijećnici grada Stuttgarta uveličao svečanu proslavu povodom 25. godišnjice postojanja hrvatske nastave u Baden – Württembergu i 50 godina od objavljivanja Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika.

Ugledni gosti

Svečanosti su prisustvovali i državni tajnik Zvonko Milas, pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin, savjetnik s posebnim položajem iz Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Milan Bošnjak, te Vera Šutalo, Ivana Pilko i Jasna Aničić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Osim gostiju iz Hrvatske, svečanosti su nazočili i generalni konzul Slavko Novokmet te vicekonzul Ivan Sablić. U ime organizatora, prisutne je pozdravila Marija Prpić, koordinatorica HN u Stuttgartu i voditeljica Centra HN u Baden-Württembergu.

Svi profesionalci

Inače, Zagorje Brass Quintet osnovan je 2012. godine, a cilj im je okupiti obrazovane mlade ljude iz Hrvatskog zagorja, te zajedničkim muziciranjem, a pridržavajući se visokih umjetničkih kriterija, približiti publici kulturu puhačkog glazbenog izraza, koji je duboko u korijenima i tradiciji zagorskog kraja. Imaju vrlo širok repertoar – od klasičnih djela, filmske glazbe, jazz-a, do popularnih skladbi i, naravno, zagorskih popevki. Svi članovi ansambla se profesionalno bave glazbom ili su studenti glazbe i rođeni su Zagorci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba