Potpisani ugovori

Zagorci za 16 projekata dobili 3,4 milijuna kuna za postizanje uravnoteženog razvoja

Objavljeno: 11.04.2017. mladenmandic

U Vinkovcima je održano svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju. Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac istaknula je kako su ove godine za razvojne projekte jedinica lokalne i područne samouprave, kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju, osigurali znatno više novca nego lani – ukupno 117,7 milijuna kuna.

Osigurano 45 milijuna kuna

Nakon što su 31. ožujka u Zagrebu potpisani ugovori o sufinanciranju 235 projekata najslabije razvijenih područja po Programu podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova Europske unije, u Vinkovcima su potpisani ugovori o sufinanciranju dodatna 134 projekta, u ukupnoj vrijednosti od 45 milijuna kuna, i to na područjima koja u razvoju zaostaju za nacionalnim prosjekom, a nisu stekla status potpomognutih područja.
Među 134 projekta iz cijele Hrvatske, iz Krapinsko – zagorske županije, temeljem raspisanog natječaja, financirat će se ukupno 16 projekata, čija je ukupna vrijednost nešto manja od 3,4 milijuna kuna. Kako piše na stranicama Ministarstva regionalnog razvoja, od zagorskih gradova i općina, najviše su, po 350 tisuća kuna, dobili grad Donja Stubica za drugu fazu gradnje oborinskog kolektora u Ulici Pustodol, te općine Đurmanec i Konjščina, za modernizaciju nerazvrstanih cesta. Nakon njih, slijedi općina Mače s 331.200 kuna te Krapinske Toplice s 300 tisuća, za izvanredno održavanje i modernizaciju nerazvrstanih cesta. I općina Marija Bistrica dobila je 300 tisuća kuna za sanaciju klizišta u Globočecu. Novi Golubovec je za drugu fazu asfaltiranja cesta dobio 250 tisuća kuna, a 200 tisuća kuna dobila je općina Hum na Sutli, za rekonstrukciju nerazvrstane ceste kroz naselje Drajžu.

Novac i Županiji

Za dovršetak modernizacije nerazvrstanih cesta, Hrašćina će dobiti 150 tisuća kuna, a po sto tisuća kuna dobit će općina Radoboj, za održavanje svojih nerazvrstanih cesta, grad Klanjec za sanaciju klizišta u Voćarskoj i Lepoglavečkoj ulici, općina Jesenje za uređenje Centra za posjetitelje staze krapinskih neandertalaca, Kumrovec za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Erdelić Jarek – Ivekovići, Sveti Križ Začretje za opremanje i uređenje dječjih igrališta na svojem području i Pregrada za stvaranje preduvjeta za održivi razvoj kroz sanaciju klizišta. Osim petnaest zagorskih gradova i općina, 200 tisuća kuna dobila je i Krapinsko – zagorska županija za projekt Sanacije terasa i stijena na pročelju učionice razredne nastave Centra za odgoj i obrazovanje u Krapinskim Toplicama.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba